Steinvokteren

Dette er en slik historie som deg nysgjerrig. Den er klesskapet, plattform 9 ¾, kaninhullet, en vei inn i ny, ukjent verden hvor eventyr venter!

Denne historien begynner midvinters, med en bil og en familie på fire som er sent ute. En ulykke skjer, to år går og vi møter på nytt bilen med familien, nå på tre. Familien Hayes skal begynne på nytt. De har solgt sitt gamle hus og skal flytte inn i et gammelt hus som tilhørte en forsvunnet oldefar. Det begynner stille og rolig. Huset de har overtatt er nedslitt og det gjenstår mye arbeid. Men gamle hus har alltid hemmeligheter og det hele blir mer spennende da de oppdager arbeidsrommet til oldefaren. Der inne kommer de første tegn på at dette ikke er et vanlig hus, og at oldefaren ikke var en vanlig mann. Noe blir vekket der inne og den følgende natten snus livene deres opp ned.

Det er etter hvert mye rart som dukker opp her, noe fælt her, noe mystisk der, dette er en slik historie som gjør meg nysgjerrig. Den er som klesskapet, som plattform 9 ¾, som kaninhullet. Denne boka er en vei inn i ny, ukjent verden hvor eventyr venter!

Det er en god rytme i denne fortellingen. Jeg liker det at av og til får tegningene fortelle hele historien uten tekst. Jeg liker at noen sider setter stemningen så godt at jeg blir sittende å nyte dem, mens andre sider er så spennende at de flyr forbi.

«Steinvokteren» er den første bok i serien Amuletten / The Amulet. Til nå har fem bøker kommet ut på norsk, sju bøker på engelsk og hele serien skal bli på ni bøker.
Tegneserien er gitt ut av Fontini forlag og er på 185 sider.

Se selv hvor flott den er her:http://issuu.com/fontiniforlag/docs/amuletten1issuu/1?e=0/10418378

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Bjørn Veen 4. august 2016