Smertens aveny

En gammel mann vil dø. Men først har han et mord å oppklare.

Filippinene. Hvem er disse nordmenneen som bosetter seg i utlandet. I Smertens Aveny treffer du en liten gjeng. De har sitt syn på både Filippinene og Norge. Det er denne skildringen av mennesketypene som nok jeg liker best i boken. Både hvem de er nå og ikke minst deres tanker om det nye og gamle hjemland.

Første kapittel starter med at hovedpersonen Stingo prøver å ta livet sitt, bare for å bli avbrutt av en telefon. En av vennene hans, nattklubbeier Martin Werner, er funnet drept.  Som venn og tidligere politimann blir Stingo bedt om å komme. Han blir ikke bedt om å bidra til etterforskningen, men i en fabelaktig scene subber han gjennom huset og nabolaget og finner drapsvåpenet. Jeg sier subber for Stingo, Stein Inge Olsen, er en gammel mann med hjerteproblemer og alkoholproblem. Han har mistet en sønn, mistet en jobb, konen gått fra ham og han har endt opp på Smertens Aveny i Fillipinene.

Selve krimplottet fungerer greit som motor. På slutten fjusker det litt,  det skjer litt for mye, litt for fort helt på slutten.

PS: Om temaet fenget anbefales Bangkok baby av Majken Van Bruggen, ikke krim, men en del av den samme tematikken.

Bangkok baby

Av: Bruggen, Majken van Tipset av: Bjørn Veen

Et mørkt kammerspill om synd og skam i Bangkok

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Bjørn Veen 7. mars 2014