Slik bruker du den nye nettsiden

Hjelp til innlogging på nettsiden

Gjesdal folkebibliotek har fått ny nettside, dermed er påloggingen også forandret. Du MÅ registrere deg på nytt, de gamle påloggingsdetaljer virker ikke på denne nettsiden.

 

Alle som har lånekort hos Gjesdal folkebiblioteket kan lage seg brukerkonto på nettsiden.For å opprette den finn valget "registerer deg" øverst til høyre på fremsiden, eller trykk her. Selve opprettelsen tas i to steg:

 

Skjermdump med pil
 


Steg 1: Skriv inn lånekortnummer (under strekkoden på lånekortet) og PIN-kode. Dette er for at nettsiden skal kunne hente fram dine lån, dette trenger du bare gjøre når du registrere deg. Dersom du ikke har fått eller har glemt PIN-koden, men har registret epostadressen din i biblioteket kan du få PIN-kode tilsendt fra her: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/lostcode.aspx?Unit=6463&db=gjesdal-fb. Om du ikke har registret epost så må det ordnes på biblioteket.

Når brukernavn og passord er opprettet er det det du bruker for å logge deg inn.

NB! Steg 1,  trenger du kun gjør en gang. Videre pålogging blir med valgt brukernavn (bruker:) og passord, som du lager i steg 2:

Steg 2: Skriv inn et brukernavn og et passord. Dette er de opplysningen du bruker for å logge deg inn på nettsiden.

Brukernavn kan være lånenummer eller epostadresse eller navn. 

Å lage passord som både er vanskelige å gjette og lette å huske er en kunst. Tips er å enten bruke første bokstav i hvert ord i en setning sammen med et årstall: "Biblioteket Er Demokratiets Søyle Og Flyttet i 01" gir "BEDSOGF01". Eller du kan ta fire vanlige ord som ikke har noe med hverandre å gjøre: "Eple Gummi Karusell Smalhus" og dersom du da ser for deg et eple av gummi  på en karusell i et smalhus, vel, så har du husket det.

Du kan også i de fleste tilfeller la nettleseren huske innloggingsdetaljer.

Skjermdump med pil
 

Når du så er innlogget kan du på "Min side" se hvilke lån du har, du kan fornye bøker og du kan reservere bøker. Videre kan du trekke fram bøker du har likt for å hjelpe andre å finne fram til gode bøker, med å skrive kommentar eller gi verket stjerner. Etter hvert vil også e-bøker bli tilgjengelige her. Det er også mulig å legge flere kort til en bruker, for eksempel kan du legge inn alle familien sine lånekort på en bruker og dermed lett ha oversikt over hvem som har lånt hva.

Skjermdump med pil
 

Innlogging på nettsiden gir deg flere tjenester, men du kan fritt søke i hele katalogen, lese de fleste tekster og ta kontakt med oss uten å være pålogget.

Om du har glemt passord eller brukernavn: Du kan trykke på "glemt passord" (Det finner du her: http://gjesdal.folkebibl.no/my-pages/forgot-password eller ved å trykke "logg inn", og se nede til venstre). Da blir du tilsendt en lenke på din registrerte epostadresse. Lenken tar deg til en side der du kan skrive inn ett nytt passord. Når det er gjort får du også ditt brukernavn på skjermen.

Tagger:

Skrevet av: Bjørn Veen 15. november 2013