Slik bruker du den nye nettsiden

Hjelp til innlogging på nettsiden

Alle som har lånekort hos Gjesdal folkebiblioteket kan lage seg brukerkonto på nettsiden. For å opprette den finn valget "registerer deg" øverst til høyre på fremsiden, eller trykk her

Steg 1: Skriv inn lånekortnummer og PIN-kode.

Dersom du ikke har fått eller har glemt PIN-koden, men har registret epostadressen din i biblioteket kan du få PIN-kode tilsendt fra her: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/lostcode.aspx?Unit=6463&db=gjesdal-fb. Om du ikke har registret epost så må det ordnes på biblioteket

Steg 2: Skriv inn et brukernavn og et passord.

Brukernavn kan være lånenummer, epostadresse eller navn. 

Å lage passord som både er vanskelige å gjette og lette å huske er en kunst. Tips er å enten bruke første bokstav i hvert ord i en setning sammen med et årstall: "Biblioteket Er Demokratiets Søyle Og Flyttet i 01" gir "BEDSOGF01". Eller du kan ta fire vanlige ord som ikke har noe med hverandre å gjøre: "Eple Gummi Karusell Smalhus" og dersom du da ser for deg et eple av gummi på en karusell i et smalhus, vel så har du husket det. 

Du kan også i de fleste tilfeller la nettleseren huske innloggingsdetaljer.

 

Når du så er innlogget kan du se hvilke lån du har, du kan fornye bøker og du kan reservere bøker. Videre kan du trekke fram bøker du har likt for å hjelpe andre å finne fram til gode bøker, med å skrive kommentar eller gi verket stjerner. Etter hvert vil også e-bøker bli tilgjengelige her. Det er også mulig å legge flere kort til en bruker, for eksempel kan du legge inn alle familien sine lånekort på en bruker og dermed lett ha oversikt over hvem som har lånt hva.

Innlogging på nettsiden gir deg flere tjenester, men du kan fritt søke i hele katalogen, lese de fleste tekster og ta kontakt med oss uten å være pålogget.

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Bjørn Veen 6. september 2013