Så vakker du er

Døden. Det er en ting sikkert, og det er at vi alle skal dø en gong. Og ingen kjenner sin egen dødsdag, Det er ikke behagelig å tenke på, men vi blir av og til påminnet det.

Henrik, som snart er ferdig med 10. klasse, blir påminnet det daglig etter at onkel Simon flytter inn til Henrik og mora. Onkel Simon er sjuk, kreftsjuk, og selv om han ikke kjenner sin dødsdag vet de alle at han ikke har lenge igjen.  Onkelen har vært som en far og som en storebror for Henrik, og det er vondt å se ham så sjuk.
 
MEN! Dette er en bok som klarer det å ha to tanker i hodet på en gang. Eller kanskje to følelser i hjertet blir mer riktig? For mens onkelen ligger sjuk hjemme kommer Kjersti tilbake fra Roma. Kjersti som hvilte hodet på skulderen til Henrik i det som virker som en evighet før sommeren, Kjersti som skrev postkort fra Roma til han. Nå er hun hjemme, hva skjer nå?
Det som skjer at vi får lys i mørket og en nydelig kjærlighetshistorie, like realistisk skrevet som den dystre dødskampen til onkelen.

Det er en glede med disse korte og kloke nynorskbøkene som dukker opp i ny og ne. Her blir det sagt mye med få ord og bøkene er lettleste med en god historie. 

Vinner av Brageprisen 2013. På Uprisen.no står det så flott om denne boken, jeg siterer:
"… en helt fantastisk rørende bok. Selv om den er skrevet i relativt korte setninger, er de nok til å gi deg disse utrolige sanseinntrykkene! Du får en følelse av å være inni boka, en følelse av at du opplever alt som skjer selv. ”Så vakker du er” er skrevet på nynorsk, men selv jeg som egentlig ikke er en så stor ”fan” av nynorsk, syntes denne boka var fantastisk."
Sol Pauline Hansen (Skole: Kila skole, 9A)

Så om du MÅ lese nynorsk, eller har LYST å lese nynorsk, så er dette et utmerket valg.
114 sider Du finner den som ebok i ebokbib

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Bjørn Veen 10. oktober 2014