Nyhetsbrev 2018

Det skjer på biblioteket

Nyhetsbrev Gjesdal folkebibliotek januar 2018

Kort om 2017 i tall
Utlånet av bøker og andre media holder seg svært stabilt her i Gjesdal: - kun en liten nedgang på 0,4%. Besøkstallet derimot viser en solid økning på 9%. 
Totalt utlån: 53.507.
Totalt besøk på biblioteket i 2017: 55.180.

 

Torsdag 11. januar kl. 19:00 kjem Dag Jørund Lønning for å presentera boka si, Jordboka i Veveriet. Under føtene våre finst eit univers av liv så rikt og komplekst at det sprenger rammene for det me er i stand til å fatta. Det er eit univers me kan uhyre lite om, og som me i liten grad har interessert oss for. Det finst i kvarmannsens hage. Me trør på ho dagleg.  Det er molda.

Ordførerens time 10. januar kl. 17-18: Har du noe du kunne tenke deg å ta opp med ordføreren? Noe du lurer på, noe du brenner for, noe du vil fortelle? Ordføreren tar gjerne en prat med deg over en kaffekopp rundt langbordet på biblioteket.

Lørdag: Vi dekker langbordet vårt med spennende aktiviteter for barnefamilier hver lørdag.

Lørdagsmoro: 27. januar klokken 12: Fra Per Spelemann te Bluegrass - Budeie Duo

 

I januar har vi følgende utstillinger: 
Norges beste sakprosa: 1. Biografier og selvbiografier
Vinter: Bli inne du, les en god bok. Vi stiller ut favoritter fra 2017.

Nytt i hyllene: 
«Fremtiden er allerede her, den er bare ujevnt fordelt» sa William Gibson, mannen som «fant opp» cyberspace. I fjor høst kunne du prøve 3D-printer i biblioteket, våren 2018 kan du teste VR-utstyr her. Midlene har vi fått fra Rogaland fylkeskommune for å være et pilotprosjekt for Virtuell virkelighets-utstyr i bibliotek.

Månedens tema 
Sakprosa. I programmet Faktasjekken på NRK P2 ble Norges viktigste sakprosabøker kåret, bøker som har formet landet vår etter andre verdenskrig. Vi stiller ut en bolk hver måned og begynner med kategorien biografi og selvbiografier.

Visste du: 
Det kommer lydbøker til ebokleseren Ebokbib!

Husk: 
Minstepris for å betale med kort for kopiering i biblioteket blir 10,- kroner. Med Vips eller kontanter betaler du 1 krone pr. ark som før.

5. juni 2018