Nettressurser

Her finner du nyttige lenker til nettressurser som kan supplere bibliotekets fysiske kopier, som aviser, leksikon

Nasjonalbiblioteket tilbyr store deler av sin samling digitalt.

Bokhylla (digitaliserte bøker). Les bøker på nett. For brukere med norsk IP-adresseer det her fri digital tilgang til alle bøker utgitt i Norge fra 1900 til og med 2000. Tjenesten vil være komplett i 2017, og vil da inneholde rundt 250 000 bøker.

Avissøk (digitaliserte aviser). Nasjonalbibliotekets avissamling er så godt som komplett fra 1763 og fram til i dag. Samlingen består av ca 50 000 bind, og inneholder både riksaviser og lokalaviser.

Filmsøk: Norsk filmografi er Nasjonalbibliotekets filmdatabase. Basen inneholder informasjon om alle norske langfilmer som har gått på kino eller som har blitt laget med tanke på kinovisning.

 

ATEKST: På Gjesdal folkebibliotek sine publikumsmaskiner kan du  hente frem et mangfold av artikler fra alle de viktigste norske papiravisene, fagbladene og magasinene. ATEKST oppdateres daglig og inneholder mer enn 300 millioner søkbare artikler. Arkivet går så langt tilbake som 1945.


 

Leksikon på nett

Store Norske leksikon

Wikipedia

 

http://www.norgeshistorie.no/

Norgeshistorie.no er et historienettsted som er utviklet ved Universitetet i Oslo og som er fritt tilgjengelig for alle interesserte. På nettstedet finner du artikler, bilder, kart og annet materiale som forteller om Norges historie fra steinalderen til i dag. Her kan du lese om steinalderjakt, vikingenes vennskap, historiske kriger og forbrukersamfunnets framvekst.  Bak innholdet står over 100 av Norges fremste historikere, arkeologer og andre fagfolk.

 

Offentlig informasjon

Bærum bibliotek har laget et godt utgangspunkt for å finne fram i det offentlige på nett.

http://barum.folkebibl.no/offentlig-informasjon-pa-nett/

 

Aldersgrenser

Hos Medietilsynet finner du begrunnelsen til aldersgrenser gitt film:http://www.medietilsynet.no/filmdatabasen/

Hos PEGI finner du forklaring på aldersgrenser på spill, og hva de ulike symbolene gitt betyr:http://www.pegi.info/no/

  1. Reiseromaner

    Skrevet av: Bjørn Veen

    Reisehåndbøker gir deg de harde fakta om ditt reisemål. Reiseromaner gir deg reisemålets ånd.