Til tjenester og tilbud

Film og spill

Spill i biblioteket

Nye spill og spillopplevelser på Gjesdal folkebibliotek

Spillikon mellom bibliotekshyller
Foto: Spilldagen 2009
Spillikon mellom bibliotekshyller
Foto: Spilldagen 2009
Spillikon mellom bibliotekshyller
Foto: Spilldagen 2009

Om spill i biblioteket

Gjesdal folkebibliotek tilbyr spill og spilling, som vi tilbyr bøker, filmer, kulturopplevelser og strømmetjenester. Du kan låne forskjellige spillmaskiner for å prøve spill eller du kan låne spill med deg hjem.

  • Vi har spill til nettbrett, til konsoll og til PC. Android og iOS, til Windows-maskiner, på Steam, Nintendo Switch og Sony Playstation 3, 4 og 5.
  • Du kan spille spillene i biblioteket. Vi låner ut nettbrett, spillkontroller til PS4 og PS5 og mus/tastatur til gaming-PC. Mange spill er også installert på publikumspcene. Vi har også spill til hjemlån.
  • En lørdag i måneden er det spilldag på biblioteket. Vi setter fram brettspill, fyrer opp alle konsollene og du kan i tillegg prøve VR, enten Occulus Rift eller PS4 VR.

Biblioteket har deltatt i Bibliogames i flere år der våre flinke spillere har deltatt i Minecraft- og Fortnight-turneringer. Bibliogames har også hatt med spillkurs for ansatte. Bibliogames – Leverer Spillkultur Der Du Bor

Spill til bibliotekene / NFI

Stortingsmelding nr. 14 kom i 2008 på grunn av politikerpanikk over GTA 3. Men det som skulle stoppe de fæle skytespillene endte opp med en støtteordning for spillutvikling i Norge og spill ble anerkjent som et kulturuttrykk på lik linje med bøker, musikk og film. Den støtteordningen forvaltes av Norsk filminstitutt, NFi. Norske spill får produksjonsstøtte på samme måte som norsk litteratur og musikk. Til gjengjeld blir de gjort tilgjengelig for landets innbyggere på den enkleste og mest effektive måte, landets folkebibliotek, som også litteratur blir og musikk gjorde.

Her er spill fra ordningen du kan finne i biblioteket: Spillbiblioteket

Kontakt

Gjesdal kommune
Ansvarlig redaktør: Bjørn Veen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content