Snatch

Penger. Hva ville du gjort om du trengte penger, og det fort som fy? Arbeidet hardt dag og natt? Spilt Lotto og krysset fingrene? Eller er du mer typen til å rane en bank, bryte deg inn i et hus eller kidnappe noen for løsepenger?

Av: Røssland, Tor Arve
Språk: Bokmål
Publiseringsår: 2014
Lån meg!

 I denne boken trenger Henrik penger. Mora drikker og han ønsker å gi lillesøsteren sin Sarah en skikkelig plass å bo, en skikkelig oppvekst, en skikkelig start før barnevernet kommer. Kompisen Martin trenger også penger til å betale for hærverk han har gjort i fylla som han ikke tør tilstå til foreldrene sine.  De går for siste alternativ, kidnapping. Henrik vet at Sarah sin bestevenninne Henriette sine foreldre er veldig rike.

  “Ytterdøren smeller.
  Jeg ser raskt bort på Martin som blunker nervøst.
  Jeg sniker meg rolig ut og gjemmer meg bak en busk.
  Tar finlandshetten nedover ansiktet.
  På med hanskene og solbrillene.”

Så er det i gang.

Snatch” setter deg i den som kidnapper sin situasjon. Sånn føles det å bryte loven, sånn smaker desperasjon. Jeg syntes boken var ekstra spennende fordi jeg vet hvor nådeløse ungdomsbøker er, hvordan de plutselig hogger til og biter seg fast Så når ting så svart ut her var jeg redd. Svært redd. Og bare for å toppe det hele får vi en særs snedig slutt.

Tor Arve Røssland har også skrevet Gamer. En bok de fleste ungdommer som ikke vil lese har blitt introdusert for.

Kort. Kjapt. Konsist. Alle 129 sidene.

 PS: Gamer og Snatch er begge bøker i serien ”Skumring”, intense bøker som er lette å lese.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Bjørn Veen 10. februar 2015