Ingen vil savne deg

Lyst å få et lite innblikk i hackerens verden? Lyst å lese noe med høyt tempo, null dødtid og alltid slik at du må lese ett kapittel til. Les denne

Noa våkner alene opp på et operasjonsbord. Ikke på et sykehus, men i et lagerrom. Noa er 16 år og har levd alene på gata, utenfor samfunnet. Med hennes erfaringer fra gata og med imponerende snarrådighet klarer hun å komme seg ut av dette godt bevoktede lageret. Vel ute oppdager hun at tre uker er gått siden sist minne. Hva har skjedd?

Peter har ikke før snust litt rundt på et ukjent nettsted før han ligger med ansiktet ned i teppet i sitt eget hjem som er overtatt av ukjente menn. Han får beskjed om å holde seg unna nettstedet og om å hilse Bob og Priscilla, hans mor og far. Hva skjedde her?

Utenom å være i søkelyset til en skruppelløs organisasjon har Peter og Noa en ting felles, de er begge hackere. De har aldri møttes IRL, men har jobbet sammen i gruppen /ALLIENCE/ en hackergruppe som jobber for å sabotere alle som utnytter svake og forsvarsløse på internett. Nå er de selv under angrep, og sammen må de bruke alle sine ressurser for å finne ut hvem som angriper, og hvorfor.

To minus:
Litt svak slutt. Boken er ikke enkeltstående, men første bok i en trilogi kalt ”Persefone”, så det kan ta seg opp
En utrolig trist tittel. Tenk deg du har en litt dårlig dag og dette lyser mot deg: ”Ingen vil savne deg”, du blir ikke særlig høy i hatten av det. ”Don’t look back” heter originalen.

Les og ”Veslebror ser deg” om du ønsker å bli klar over hva som kan gjøres via nettet og hvordan DU kan ta kontrollen.

Boken er gitt ut på Gyldendal forlag og er 338 sider. Bok to ”Ingen vei tilbake” er også ute.

Dystopier

Skrevet av: Bjørn Veen

28. januar er den internasjonale personverndagen

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Bjørn Veen 24. april 2014