Bak lukkede dører

Psykologisk krim på høygir. Du bare MÅ komme deg gjennom boken for å få vite hvordan det går.

Denne boka plukket jeg med meg på ferie litt tilfeldig, og fikk en intens leseopplevelse. Temaet er velkjent fra krimlitteraturen, intetanende kvinne gifter seg med en sjarmerende mann som viser seg å være psykopat. Men denne er det mest klaustrofobiske jeg noen gang har lest i denne genren. Grace og Jack er tilsynelatende det perfekte ektepar. Alt synes så perfekt at det inviterer til litt skepsis. Hvor for må de alltid være sammen, til og med på venninnelunsj, hvorfor vil en ung kvinne si opp en interessant jobb og bosette seg i et svært hus utenfor byen uten noe å ta seg til, og hun har ikke en gang mobiltelefon.

Situasjonen er mye verre enn noen kan tenke seg. Ikke i din villeste fantasi kan du forestille deg hvor ille Grace har det i sitt fangenskap. Innelåst i mindre og mindre rom, fratatt alt som kan korte tiden, uregelmessig tilgang på mat. Det kan gå tre dager uten at hun får mat, osv. Selvfølgelig har hun prøvd å rømme, straffen er nådeløs. Selvfølgelig har hun prøvd å kontakte folk for å få hjelp. Ingen tror henne. Jack er en stjerneadvokat, med sjarm og talegaver så det holder.

Og så er det Millie. Grace sin lillesøster som har Downs syndrom, og som hun har ansvaret for. Millie er på en internatskole, men skal snart flytte inn hos dem. På grunn av Grace sitt sterke forhold til Millie, har Jack veldig tak på henne. Jack er veldig, veldig syk, med en mørk historie, men utad fungerer han så perfekt at ingen aner noe som helst.

Jeg lover deg at du ikke kommer til å legge boken fra deg før du har lest slutten. Alt virker fullstendig håpløst, jeg tenkte at dette kan forfatteren ikke klare å få henne ut av! Slutten er veldig overraskende, og genialt gjort. Les denne viss du tør!

 

Målgruppe:

Tipset av: Ingeborg Bjelland 18. august 2017