Brageprisen 2013

Brageprisen har blitt utdelt hvert år siden 1992 av stiftelsen Den norske bokprisen. Hvert år er det 5 kategorier: Skjønnlitteratur, Barne- og ungdomsbøker, Sakprosa, Åpen klasse og Hedersprisen. Vinnerne er som følger:

Folkebibliotekene vinner hedersprisen for å være en av landets beste litteraturformidlere, samling av tusenvis av mennesker daglig til samtale, stille fordypning, opplesninger eller lesning. Folkebiblioteket blir omtalt som en del av kulturlivets grunnmur og en viktig pilar i et fungerende demokrati.

De andre vinnerne:

Skjønnlitteratur: Ruth Lillegraven med diktverket  Urd. Urd av  består av 64 nummererte dikt og tar for seg to kvinner, Seselja og Cecilie på hver sin ende av det tjuende århundret. Diktene er fylt av overskudd, eleganse og humor.

Barne- og ungdomsbøker; Brynjulf Jung Tjønn med boken Så vakker du er. En ungdomsbok på nynorsk som handler Simon og onkelen Henrik. Henrik som er en ung mann har fylt roller som storebror, venn og farsfigur for Simon. Nå har han fått kreft og i boken følges kreftsykdommen tett på. Når Henrik fyller disse rollene blir tapet noe de fleste kan forholde seg til. Parallelt ser vi Henriks forelskelse og starten på et kjærlighetsforhold.

Sakprosa; Steffen Kverneland med biografien "Munch". Her fortelles historien til vår tids største maler. Utgangspunktet for biografien er en rekke sitater fra maleren og hans samtidige. I tekst og bilder bringes vi tett på Munchs liv og verk.

Åpen klasse: Faktabøker voksne; går til Yann de Caprona med Norsk etymologisk ordbok.Norsk etymologisk ordbok er på over 1900 sider og har 1200 oppslagsord med forklaringer om ordets opprinnelse. Ordene er delt inn i 57 temaer og er et nyttig verktøy for de som er interessert i fagfeltet.

 1. Så vakker du er

  Undertittel: ungdomsroman
  Av: Tjønn, Brynjulf Jung
  Språk:
  Nynorsk
  Publiseringsår: 2013
  Finnes som: Bok
 2. Norsk etymologisk ordbok

  Undertittel: tematisk ordnet
  Av: De Caprona, Yann
  Språk:
  Bokmål
  Publiseringsår: 2013
  Klassifikasjon: Norsk
  Finnes som: Bok

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Gjesdal administrator 29. november 2013