Til arrangementer

Samtale, debatt og foredrag

Opplysningstimen: Den lange uken

Velkommen til Veveriet sin første opplysningstime.

Omslag bok med tittel Den lange uken
Omslag bok med tittel Den lange uken
Omslag bok med tittel Den lange uken

Gratis - ingen påmelding

Dato

tor 15. februar

Tid

20:00 - 21:00

Sted

Gjesdal folkebibliotek - Møteplassen i 1. etasje

Arrangør

Veveriet

Arild I. Olsson og fotograf Jarle Aasland har sammen laget boken Den lange uken som de skal fortelle i fra under kveldens arrangement. Dette er en fortelling om det moderne Midtøsten, sett fra vanlige folks ståsted. De går tett på hverdagslivet i Israel, Palestina og Libanon, og tar leseren med på en fargerik, fengslende og perspektivrik ferd der historiske begivenheter og lange konfliktlinjer forklares gjennom førstehåndsvitner og andre delaktige fra alle sider av konflikten: flyktninger, opprørere, soldater, militærnektere, vindyrkere, surfere og flere helt vanlige mennesker som forsøker å leve mer eller mindre normale liv i en komplisert, stressende og noen ganger livsfarlig tilværelse.

"Olsson og Aasland drar den kompliserte store makrohistorien ned på bakkenivå.

«Den lange uken. En grenseløs reise i Midtøsten» er blitt en fargerik og livlig fortelling fra et område vi alle brenner etter å forstå mer av akkurat nå." - Knut Hoem, Nrk.no

Arild I. Olsson er journalist i Stavanger Aftenblad. Reportasjene hans fra Midtøsten har vært publisert i en rekke aviser. Han har også dekket store hendelser andre steder i verden, flere valg i USA og senest krigen i Ukraina. I 1999 ga han ut boka «Drømmen om De mørkeblå», sammen med Ole J. Askeland. Jarle Aasland er fotograf i Stavanger Aftenblad. Han har vært på flere reportasjereiser verden over, deriblant til Midtøsten og USA. Er tidligere leder av Pressefotografenes klubb i Norge. Han har tjenestegjort i to kontingenter som geværmann og nestlagfører i den norske FN-styrken i Libanon i 1990–1991. Opplysningstimen er et nytt konsept på Veveriet som vi lanserer nå i vår. Det er en foredragsrekke som tar for seg aktuelle temaer vi går og undrer oss litt over. Det kan være lurt å booke plass på arrangementet her i friskus for å være sikker på at du får plass. Dette er et "betal hva du vil" arrangement. Det vil si at du betaler det du vil når arrangementet er over.

Relatert litteratur

Kontakt

Gjesdal kommune
Ansvarlig redaktør: Bjørn Veen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content