Til leseforslag
Omslag: "Uke 40 : roman" av Taran Lysne Bjørnstad

UngdomVoksne

Uke 40

Taran Lysne Bjørnstad

RomanerAlenefedre Forelskelse Svangerskap og fødsel
Bestill

Anbefaling

Baby eller framtid? Finnes kun disse valgene for Even?

Det finnes mange bøker som handler om sex. Denne boken handler om hva sex fører til: Barn

Kapitlene heter uke 1, uke 2 osv. Vi er med Even, 18 år, helt fra han og henne ligger sammen til Even får beskjed han skal bli far, til han bestemmer seg for hva han skal gjøre. Å bli forelder forandrer hele din framtid, men kanskje du ikke forandrer deg så mye, så fort. Det er vanskelig. Og det blir ikke lettere når Even oppdager at Iben er ikke den jenta han trodde hun var, hans foreldre har skjult ting og søsteren har hemmeligheter. Er valget virkelig så brutalt som Even tror? Å bli far eller ha en framtid?

Det var noe med fødsler, småbarn, og alle de store følelser som dukker opp som virkelig rørte meg i denne boka. Even har kanskje ikke så kloke foreldre, men venninna hans er virkelig et funn.

Om boken

Even går siste året på videregående. Han satser på NM-kvalifisering i klatring, planlegger russetiden og skal snart på sesjon. Så møter han Iben, som er to år eldre, studerer filosofi, og er utenomjordisk vakker. Hun snur livet hans på hodet. Dette er en rå, ærlig og innsiktsfull fortelling om å være ung og forelsket den ene dagen - for så å skulle være noens pappa den neste. Fortelling for ungdomstrinnet.

Kontakt

Gjesdal kommune
Ansvarlig redaktør: Bjørn Veen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content