Til leseforslag
Omslag: "Udyr" av Ingvild Bjerkeland
Eldre barnUngdom

Udyr

Ingvild Bjerkeland

Grøssere RomanerFramtidssamfunn Skoger Søsken
Bestill

Anbefaling

Mellom tettpakket spenning utspiller det seg hjerteskjærende scener

Når nettene blir lange, og lyse svinner hen,

Når skyggene blir mange, og mørket vokser frem.

Det går mot slutten av året. Ute er det svarte natten. Da passer det fint med en bok der alt er i ferd med å ta slutt.

Abdi på 13 og lillesøster Alva på 5 løper for livet i en ødelagt verden. De løper fra udyr som: « … blir sint, retter klørne seg ut til lange, skarpe sverd. Jeg hadde sett det da de drepte mamma.». De løper mot Djupevik, for der går det båt til Faire island, og der venter pappa. Men denne ødelagte verden rommer mange typer udyr, det finnes mennesker som kan være like grusomme nå som det ikke finnes noen regler.

Mellom tettpakket spenning utspiller det seg hjerteskjærende scener, disse 100 sidene er «Veien» av Cormac McCarthy for barn.

Om boken

Hva skjer hvis samfunnet plutselig bryter sammen, noe skummelt og ukjent truer og alle er redde for alle? Abdi (13) og lillesøster Alva må rømme gjennom skogen etter at sivilisasjonen rundt dem kollapser og moren deres - og mange andre - blir drept av noen skumle og hittil ukjente udyr. Strømmen er borte, alle biler står og de menneskene som er igjen, gjemmer seg - for udyra og for hverandre. Vi følger Abdi og Alva gjennom skogen og mot havet. Men hvordan kan de komme seg i trygghet - og hvem kan de faktisk stole på? Ingvild Bjerkeland har utgitt to bildebøker og en ungdomsroman tidligere, Udyr er hennes første roman for yngre lesere, og her er det spenning og gru fra første side. Grøsser for mellomtrinnet.

Kontakt

Gjesdal kommune
Ansvarlig redaktør: Bjørn Veen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content