Til leseforslag
Omslag: "Stygge jenter" av Lisa Bjärbo
Ungdom

Stygge jenter

Lisa Bjärbo

RomanerInstagram Jenter Mobbing Ungdomsskolen Utseende
Bestill

Anbefaling

Hva gjør du om det blir lagt ut et bilde av deg på en anonym konto kaldt 'stygge jenter'?

En spennende og god samtidsrettet ungdomsroman.

Dette er en bok som tar opp temaet om spredning av bilder anonymt på SoMe. Den handler om utenforskap, mobbing, samhold og samarbeid.

Hva gjør man hvis et bilde av deg selv eller noen i klassen blir spredd på nett? (Det er slett ikke sikkert dette er den beste metoden!)

Om boken

Tilde, Jasmine og Eleni går i samme klasse på ungdomsskolen. Noen starter Instagram-kontoen «Stygge jenter». Her blir det lagt ut bilder av både populære og mindre populære jenter. Frykten og usikkerheten sprer seg på skolen. Hvem blir det neste offeret? De tre jentene går i samme klasse, men har knapt utvekslet et ord med hverandre - før nå. På tross av sine ulikheter bestemmer de seg for å gå sammen for å finne ut hvem som står bak kontoen. Stygge jenter er en velskrevet, høyaktuell og spennende bok. Boken kombinerer humor, vennskap og feminisme med tydelige drag av spenningsroman, og er første bok i serien Jenter. Boken er skrevet av tre av Sveriges fremste ungdomsbokforfattere, Sara Ohlsson, Johanna Lindbäck og Lisa Bjärbo. Fortelling for ungdomstrinnet.

Kontakt

Gjesdal kommune
Ansvarlig redaktør: Bjørn Veen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content