Til leseforslag
Omslag: "Piranesi" av Susanna Clarke
Voksne

Piranesi

Susanna Clarke

Fantasy Romaner
Bestill

Anbefaling

Nysgjerrighet og utforskertrang mot forvirring og fortvilelse.

Navnløs og uten minner utforsker Piranesi, som vet at han egentlig ikke heter det, en svær labyrint bestående av uendelig med saler fylt av statuer og med hav som stiger og synker med månen. Her inne er det både fugl og fisk, 13 døde mennesker og ett levende, Den Andre. Piranesi kjenner mange, mange av salene, kan beskrive mange av statuene der, han vet når tidevannet oversvømmer salene, og hvor høyt det går. men han må føre dagbøker for å huske, for minner svinner stadig.

Så finner han dagbøker skrevet av ham selv, som han ikke husker, det kommer nye besøkende til Huset, og sakte, men sikkert nøstes en fabelaktig gåte opp.

Piranesi er ikke et tilfeldig navn. Giovanni Battista Piranesi ble veldig kjent på 1700-tallet for sine imaginære fengsler og storslåtte byer i sinnrike grafiske trykk.

Om boken

Huset til Piranesi er ekstraordinært på alle måter. Det har et uendelig antall rom, korridorene er endeløse, og stilt opp mot veggene står tusenvis på tusenvis av helt unike statuer. Inne i labyrinten er et helt hav fanget. Bølger dundrer opp trappeoppgangene, og hele rom blir fylt på et øyeblikk. Men Piranesi er ikke redd for huset sitt; han kjenner tidevannet, og han lever for å utforske det. I huset finnes også en annen mann. To ganger i uka kommer han til Piranesi og ber om hjelp med å undersøke en stor hemmelighet. Men når Piranesi fortsetter å utforske dukker det opp bevis om at en tredje person befinner seg inne i labyrintene, og en grusom sannhet begynner å komme frem i lyset. Susanna Clarke har tidligere hatt stor suksess med romanen «Jonathan Strange og herr Norrell».

Kontakt

Gjesdal kommune
Ansvarlig redaktør: Bjørn Veen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content