Til leseforslag
Omslag: "Odyssevs' reise" av Inger Merete Hobbelstad

Voksne

Odyssevs' reise

Inger Merete Hobbelstad

RomanerGresk-romersk mytologi Odyssevs (gresk mytologi) Penelope (gresk mytologi)
Bestill

Anbefaling

En mann. Ett mål. Dette er Odyssevs' reise dit.

Alle har hørt om Odyssev eller hans gjerninger. Akilles, Paris, den skjønne Helena, trojanske hester. Om menn gjort til griser, om en ventende hustru med et slott fullt av friere, om strie guder og reiser fulle av farer og fristelser.

Dette er den historien, med et lett språk, en rød tråd (selv om labyrinten er en annen myte) og personer du bryr deg om.

Om boken

Ingen reise er mer berømt enn Odyssevs' hjemreise fra trojanerkrigen, slik den opprinnelig ble skildret i Homers Odysseen. Inger Merete Hobbelstad har i flere år vært en glødende engasjert formidler av de gamle greske mytene, og i Odyssevs' reise gir hun nytt liv til et grunnleggende verk i den vestlige kulturen. Etter å ha triumfert i krigen om Troja, kan Odyssevs endelig reise hjem til sin dronning, sønn og kongerike. Hjemme venter Penelope trofast på ektemannen, mens hun beskytter tronen. Ute på havet hindres Odyssevs av farene som oppstår. I ti år reiser han fra øy til øy, kjemper mot kykloper, hekser, gudinner, monstre og lunefulle vinder. Odyssevs lengter hjem, men blir stadig lokket av det eventyrlige og ukjente, det vidunderlige og skrekkelige. For den hardeste kampen, er den han kjemper mot seg selv.

Kontakt

Gjesdal kommune
Ansvarlig redaktør: Bjørn Veen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content