Til leseforslag
Omslag: "Et sted bak skyggene" av Juan Díaz Canales
Voksne

Et sted bak skyggene

Juan Díaz Canales

Grafiske romaner Krim Tegneserier
Bestill

Anbefaling

Stemningen er nostalgisk, tegningene er høstvakre og duse.

Krim Noir. 50-tallet. Amerika. Hvor menn er menn, kvinner er svikefulle og whiskyen er billig. Det er alltid en klagende saksofon som spiller i bakgrunnen, og ingenting er sort/hvitt, kun toner av grått. Dette er John Blacksad sin verden. En verden nesten som vår.

”Krimnoir presenterer gjerne storbyen som en jungel, og Blacksad tar dette enda lenger – her er ikke engang befolkningen menneskelig”.

For hvilket dyr presenterer ikke den klassiske snushanen bedre enn en hannkatt? Og hvilket annet dyr kan oppsummere politimenn bedre enn hunder? Med ett blikk på karakteren får du hans eller hennes egenskaper.

"Et sted blant skyggene" er  den første saken til privatdetektiv John Blacksad, hvor en gammel flamme blir funnet myrdet. Han må gjennom mye smerte for å finne løsningen.

Om boken

John Blacksad er en katt som elsker mysterier. Han jobber som privatetterforsker, og sakene involverer mord, kidnapping av barn og klassifiserte hemmeligheter. Han bor i et helt annerledes New York. Her er det fullt av dyr som kriminelle rotter og reptiler i undergrunnen og andre steder kan man finne blant annet jazz-spillende gorillaer og blodhunder som er politikonstabler. Når drapet på den kjente katte-skuespillerinnen Natalia Wilford kommer opp i lyset går det dypt inn på John Blacksad, og han sverger sitt liv på å finne den skyldige. Omtalen er utarbeidet av BS.

Kontakt

Gjesdal kommune
Ansvarlig redaktør: Bjørn Veen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content