Til leseforslag
Omslag: "Alt som skranglar" av Erlend Skjetne
Voksne

Alt som skranglar

Erlend Skjetne

DiktFedre og barn Funksjonshemmede barn Kommunikasjon
Bestill

Anbefaling

Dikt er ofte følelser, og denne virvler opp mange av dem. Gode og vonde.

Denne boken tar utgangspunkt i noe jeg tror alle foreldre har tenkt, jeg vet iallfall at jeg tenkte det etter hver fødsel: “Er alt normalt med ungen”.

Her er dikt om henne, barnet, her er dikt om hvordan han, faren, har det med henne, hvordan han har det med moren, hvordan det går med moren og om livet som en litt annerledes familie. Men mest handler det om henne.

Jeg liker at diktene tar opp mange forskjellige tanker. Sorg over et liv som ble annerledes, men og gleden over de unike opplevelsene han får, og hele tiden en nysgjerrighet på den lille, på hennes opplevelser, hvem hun er der inne.

Reidun Kydland på nynorskbok.no skriv: "Desse dikta har noko felles med Olaug Nilsens Tung tids tale og Lars Amund Vaages Syngja, romanar som fortel om forholdet mellom foreldre og barn med diagnosar."

Om boken

Eit barn som ikkje har språk, ein far som prøver å forstå: I denne diktsamlinga ligg kommunikasjonen tett på tagnaden, kjærleiken tett på sorga. Erlend Skjetne (f. 1988) kjem frå Melhus og arbeider med norskopplæring for innvandrarar. For diktsamlinga Skare (2019) vart han nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris. I 2021 vart Skjetne tildelt NTNUs litteraturpris og Bokhandelens forfattarstipend. For Eit anna blikk fekk han Brageprisen i klassen barne- og ungdomsbøker. For same bok vart han òg nominert til Kritikerprisen.

Kontakt

Gjesdal kommune
Ansvarlig redaktør: Bjørn Veen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content