Mumiens mysterium

Hva om de ti landeplagene i Egypt faktisk skjedde?

Hva om de er knyttet til en tragisk kjærlighetshistorie og en pakt med gudene? Hva om de kan skje igjen? Historie, tro og overtro samles her i en svært underholdende røverroman.

En ukjent grav blir funnet i Egypt, Robert og arkeologmoren er på plass på utgravingsstedet når boken begynner. Som alle gamle egyptiske graver er også denne utstyrt med forbannelse som skal ramme de som forstyrret gravfreden:

  “Døden skal komme på raske vinger
  til den som forstyrrer gravens fred
.”

Men den slags er jo bare overtro? Graven åpnes iallfall, så er vi i gang. Robert roter seg nok en gang inn i sak med røtter i fortiden og som kan ende i verdensomspennende katastrofe. Her er hieroglyfer som må tydes, terrorister som truer og en ukjent (og veldig søt) jente som kommer og går på mystisk vis. Fra det graven åpnes telles det ned, innen ti dager er det ikke bare de som åpnet graven som vil være livsfare, hele verden er truet! Det spares det ikke på kruttet så om du er glad i at ting tar av vil du like dette.

Tom Egeland kan det å blander fakta og fiksjon på en finurlig måte. I denne boken blir det gamle Egypt, bibelens ti landeplager og vulkansk aktivitet til en spennende blanding. Han viser også troen fra sine beste og verste sider, fra terrorisme til svar på de store spørsmål om liv og død. Ukjente ord og begrep bli lett forklart i faktabokser. Du kan lese dem om du vil eller du kan hoppe over dem om fortellingen er for spennende.

Boka er utgitt av Aschehoug og er på 397 sider. Den har kanskje flest kapitler i forhold til sidetall noensinne. Den er kort, kjapp og lettlest. Det korte kapitlene gjør at at du lett kan starte og stoppe lesingen. En advarsel, det er mye lettere å begynne på boka enn å slutte!

Du finner den også som ebok i ebokbib

 

Les også de to forrige bøkene om Robert:
Katakombens hemmelighet. En ukjent grav blir funnet i katakombene under Roma. Robert treffer en ung pike, en skummel munkeorden og i bakgrunnen finnes det kosmiske trusler. Du finner den også som ebok i ebokbib.

Skatten fra Miklagard. En ukjent vikinggrav blir funnet i Vestfold. Robert treffer en vikinggutt som leter etter legendariske skatter og i bakgrunnen lurer Ragnarok!
Du finner den også som ebok i ebokbib.

Katakombens hemmelighet

Av: Egeland, Tom Tipset av: Gjesdal administrator

Legg igjen din fornuft og la deg rive med i denne viltre fortelling om fortid, nåtid og kanskje en mangel på fremtid.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Bjørn Veen 5. april 2016