& me skal bli omskapte

Som med sjokolade, det kan bli for mye av det gode.

Et dødsfall starter boken. I begravelsen sitter Jakob Hov, en mann som studerer sjokoladelaging i Frankrike, og som har resten av fremtiden sin fastlagd: Han skal styre familiens sjokoladefabrikken som sin far, sin farfar og sin oldefar før ham. Men den døde, hans grandonkel, har bestemt seg for å gi Jacob en sjanse til å bryte mønsteret, han har testamentert lekebutikken sin til Jacob. Han er ikke alene, både søskenbarnet Lucy og grandonkelens medarbeider Grace hjelper ham mot hans drøm å åpne egen sjokoladebutikk. Og det går kjempelett!

Den er for sansene denne boken, ikke sinnet.  Den er nesten overdådig med sine mange smaker, lukter og synsinntrykk. Selv språket er voldsomt, en eske er ikke bare en eske den er: “ei åttekanta, falmande mintgrøn øskje, på storleik med eit seks bands leksikon”

To forfattere, men det merkes ikke av denne leser. Boken er skrevet på en særs sjarmerende nynorsk som nærmer seg dialekt.. Forfatterene er også målbloggere på hjartesmil.com. Det slenges ellers inn engelsk og litt fransk i språket, som danskene gjør det med sine “teenagers”, “computers” og “smokes”.

Denne boken er for den nye generasjonen. Vekk med det tunge, trauste, vonde og hverdagslige. Her er ingen triste skjebner eller feil valg. Det er et blikk på verden  her som er befriende og uhildret. "Slapp av, det ordner seg". Boka er videre lett krydret med gatebilder fra London. Og den inneholder denne nydelige setningen:
Det er som å prata med ein eldre slektning som kjenner meg frå før eg kjende meg sjølv"

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Gjesdal administrator 4. april 2014