Mørke grener

Skrekk, ingen grøsser. Mord, ingen thriller. Så galt kan det gå om du skriver ditt eget liv!

“Jeg hadde skrevet en selvbiografisk roman fra oppveksten min, et mørkt og forstyrrende kapittel i min personlige historie, og aldri før hadde jeg fått så mye oppmerksomhet for et manus, aldri hadde folkene i forlaget vært så engasjerte og entusiastiske”

Boken starter med at hovedpersonen i “Mørke grener”, Jo Udderman, gir ut boken “Krittet”. Men bokens mottakelse blir snart overskygget av privatlivet til Jo. For samtidig som boken kommer ut starter det å skje rare ting. En gammel venn angriper Jo i butikken, en avisartikkel med dødningshode påtegnet kommer i posten, datteren Emma forsvinner og etter en kort men febrilsk jakt finner Jo henne. Men hun er ikke alene, hun står med en mann Jo trodde var død,  Georg Nyman. Nettopp denne Georg var hovedpersonen i “Krittet”, dette “et mørkt og forstyrrende kapittel” i Jo sitt liv. I følge Jo var han fylt av nedrivergleden, av det Søren Kierkegaard kalte “tilintetgjørelsens begjær”, han var tiltrukket av vold og ødeleggelse. Og nå er han tilbake, og han har lest boken til Jo.

Viktig i boken Jo har skrevet er også Katinka. Han var, som alle andre, forelsket i henne på ungdomsskolen. Så blir Katinka funnet drept i en hytte i en skog Jo jogger regelmessig i, og det kommer fram at de to har hatt et forhold. Og du som leser begynner å tvile på Jo sin historie. Har han en side han ikke viser, hva er sant og hva er fantasi? Resten av boken en urovekkende historie der du aldri helt vet hva som foregår i hodet til Jo og hva som virkelig skjer.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Bjørn Veen 7. mars 2014