Katakombens hemmelighet

Legg igjen din fornuft og la deg rive med i denne viltre fortelling om fortid, nåtid og kanskje en mangel på fremtid.

Ferden går fra vikinggraver i Norge til Romas katakomber med en profeti som spår verdens ende hengende over hodet.

Det handler aller mest om Robert på 14 år. Når boken begynner er han sammen med sin arkeologmor på utgraving i Norge, der de finner et mystisk smykke som viser de videre til en hittil ukjent katakombe i Roma. Her finner Robert spor til en gåte som uløst kan true hele verden, her treffer han ukjente både venn og fiende. Resten av boken er en heseblesende jakt på sannheten.

Robert er en kapabel ung mann. I denne fortellingen er han fotballkaptein, hobbyarkeolog, historiker, etterforsker og enda til åndemaner. Det handler også litt om en munk fra en urgammel og ukjent munkeorden kalt Herrens Hunder. Og det er noen få, men skikkelig skumle, sider om Suzy Lee, sjefsastronom, som oppdager noe forferdelig er i ferd med å skje.
 
Som enhver spenningsbok går det unna her. Boken har korte kapitler og avsnitt som gjør at sidene flyr av gårde, de pausene du får er bilder av symbolene det er snakk om og de mange små faktabokser som forklarer ord og begreper som ikke er dagligdagse. Du står altså i fare for å lære noe. Historien er godt skrudd sammen og det hele er en glede å lese.

Tom Egeland er kjent som den norske Dan Brown. Han skrev om det samme som det Da Vinci koden handlet om, bare før den, i hans bok Sirkelens Ende. Dette er hans første ungdomsbok. Oppfølgeren kom denne høsten den heter Skatten fra Miklagard
 
Boken er 243 sider lang. Du finner den også som ebok i ebokbib.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Gjesdal administrator 10. oktober 2014