Jakten

Spennende og aktuell

Av: Kristensen, Tom
Språk: Bokmål
Publiseringsår: 2016
Lån meg!

«World of Spycraft» er en spenningsserie skrevet av Tom Kristensen som handler om Live og Eric. Han går på videregående, hun i 9.klasse. Han kommer fra fet bolig på Ullern. Hun bor i fosterhjem i slitt leilighet på Grünerløkka. En freaka østkantjente og sossete vestkantgutt løser mysterier sammen.

Hanna, en venninne av Live, tar livet sitt. Live og Eric finner ut at hun ble presset til å sende stadig dristigere nakenbilder av seg selv til en falsk Facebookprofil. Til slutt klarte Hanna ikke leve med det lenger. De to vil få fram sannheten og begynner jakten etter utpresseren, men så snus rollene og plutselig er det Eric og Live som er de som blir jaktet på. Hvem er utpresseren? Hvordan forsvarer du deg mot løgner på nett? Eric og Live har kun hverandre å stole på.

Historien er stramt fortalt uten masse beskrivelser, og noe skjer hele tiden. Den blir spennende for du bryr deg om Eric og Live og det som skjer med dem er troverdig.  Jeg håper på flere bøker, og på at Live blir mer ressursfull, til nå har Eric tilgang på alskens duppeditter via sin far, mens hun har vel ikke så mye å komme med utenom å være ganske søt. Det er klassisk spenning for en ny generasjon som ikke har opplevd hvor spennende det kan være å lese en historie.


Boka er på 155 sider og er utgitt av CappelenDamm. Den finnes også som e-bok i ebokbib.

 

Begynnelser kan være vanskelige. Det er ikke sikkert at du blir venn den første gang du treffer noen. Hjertet stod kanskje ikke i brann første gang du traff kjæresten. Ikke alle serier er kjekke fra første episode, ikke alle spill er fengende fra introen av og noen ganger må du lese mer enn første side, første kapittel eller første bok i en serie. I denne serien er bok 2 mye bedre enn bok 1, Mientologene,  som handlet om skumle sekter og usikker ungdom, en farlig blanding. Der begynner det med at Live på 14 har hørt rar stønning fra et gammelt hus og drar med seg vennen sin Eric på 16 for å finne ut av mer. Far til Eric driver butikk-kjeden “World of Spycraft”, de selger all slags overvåkningsutstyr, Eric låner med seg noen kamera ut for å kunne overvåke huset. Stønningen kommer ikke fra det de tror og det hele blir skumlere enn antatt.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Bjørn Veen 3. mars 2017