Innkjøpsordningen: Nye dataspill i biblioteket

Vi fikk plutselig nye dataspill! Norsk filminstitutt har kjøpt inn 17 norske spill og gjort dem tilgjengelig for alle norske bibliotek. Målet er at norske barn, unge og voksne skal få muligheten til å bli godt kjent med det rike utvalget av spill som lages i Norge

Agens

Krillbite Studio

Among the Sleep:

Et grøsserspill med en to-åring i hovedrollen. Han våkner opp en natt og noe er galt. Sammen med en snakkende Teddy legger han ut på en skummel ferd. Prøv dette  gripende spillet som balanserer nattens skumle lyder med virkelighetens skyggesider. Prøv det på vår bærbare PC. Fra 12 år og oppover.

Krillbite studio har laget dette.

Agens

De Tre Bukken Bruse

Spill igjennom dette kjente eventyret. Det er lett å forstå og morsomt for alle aldre. Det kan spilles på iPad som kan lånes i skranken. Et spill som også kan spilles av de aller minste, mest moro for de mellom 1 og 5 år.


Laget av Agens

Rockpocket games

Ditt Eventyr 

Lag ditt eget eventyr. På fargerike bakgrunner kan du legge til figurer, sette dem i bevegelse, lese inn stemmer og dermed lage ditt helt eget eventyr. Det kan spilles på iPad som kan lånes i skranken eller på publikumsmaskin 1 eller 2. For alle aldre.

Laget av Rockpocket games.

Red thread games

Drømmefall: Kapitler 

En fortsettelse av spillene ”Den Lengste reisen” og ”Drømmefall”. I dette eventyrspillet beveger du deg i drømmeverden mellom Stark, en fremtidsverden og Arcadia, en verden av magi. Et rikt og fantastisk eventyrspill for ungdom og voksne. Prøv det på vår bærbare PC. 16 års aldersgrense.

Laget av Red Thread games.

Rockpocket games

Elleville Elfrid

Spill småspill sammen med Elleville Elfrid hjemme på Soltoppen. Spilles på iPad som kan lånes i skranken. Fra 3 til 6 år.


Laget av Rockpocket games.

Rockpocket games

Elleville Elfrids strandtur

Spill en historie om verdens beste strandtur. Spilles på iPad som kan lånes i skranken. Fra 3 til 6 år. 

Laget av Rockpocket games.

Rockpocket games

Elleville Elfrids Vinterleker

Spill småspill sammen med Elleville Elfrid hjemme på Soltoppen vinterstid. Spilles på iPad som kan lånes i skranken. Fra 3 til 6 år.

Laget av Rockpocket games.

Rockpocket games

Gametracer

Har du en spillskaper i magen? Prøv å lag ditt helt eget plattformspill med dette verktøyet. Prøv det på publikumsmaskin 1 eller 2, eller på vår iPad som du kan låne i skranken. Ingen aldersgrense, men i praksis fra barneskolen og oppover. 


Laget av Rockpocketgames.

Snowcastle Interactive

Hogworld: Gnarts Eventyr 

Spill en historie med Gnart, en villsvinkanin. Gnart har vondt i en støttann, men det er langt til tannlegen. Kanskje Bie vet om en snarvei? De møter mange dyr på sin vei, Noen søte og noen rare, og noen skumle. Spilles på iPad som kan lånes i skranken. Et pek-og-klikk eventyr fra 3 til 8 år.


Laget av Snowcastle Interactive

Hyper games

Hokus Pokus Albert Åberg 

Har du lyst å være med Albert Åberg på eventyr? I dette sjarmerende spillet kan du det. Gjennom utforskning og spill får du ta del i Albert sin hverdag. Et spill som gir deg den Albert du fra før kjenner gjennom bøker og film. Kan spilles på iPad som kan lånes i skranken. Fra 3 til 9 år


Laget av Hyper games

Ravn studio

Kaptein Sabeltann på nye tokt

Bli med Sørlandets farligste sjørøver på nye eventyr. Skattkammeret er tomt og du må hjelpe Sabeltann å fylle det gjennom mange forskjellige småspill. Kan spilles på iPad som kan lånes i skranken. For alle. 

 
Laget av Ravn studio

Ravn studio

QuizDan  

Skal det være et slag QuizDan? Spill dette spørsmålsspillet som en duell mot en venn eller registrer deg og logg på for å spille mot andre på nett. For alle, men spørsmålene er nok for mellomtrinnet og oppover. Kan spilles på iPad som kan lånes i skranken.

Laget av Ravn studio

Sarepta studio

Shadow Puppeteer

Skuggemeisteren stjel skuggar, men før han klarar å stjela guten sin går skuggestelaren sund. Han flyktar, og tilbake står ein gut og hans skugge. I denne platformpuslaren skal to spelare, ein styrar guten, og ein hans skugge, redda dei andre skuggane frå Skuggemeisteren.  Prøv det på vår publikumsmaskin 1 eller 2. Frå 11 år og oppover.


Laga av Sarepta studio AS

Ravn studio

Tainted Keep 
Redd Greenhaven fra den onde trollmannen Morg!

Som heltinnen Xoria må du utforske slottet sine hemmeligheter mens du hugger og kutter deg gjennom alle de fæle og farlige beist. Eventyrspill med mye slossing. Kan spilles på iPad som kan lånes i skranken. Fra 12 år og oppover.


Laget av Ravn studio

Rain studio

Teslagrad  
Dette nydelige plattformspill gir deg mange gåter basert på lek med magnetisk krefter. En spennende historie gjør at du må bare prøve en gang  til. Prøv det på publikumsmaskin 1 eller 2. Fra 7 år og oppover.


Laget av Rain games

Ravn studio

Vennebyen  
Bli bedre kjent med Vennebyen og alle som bor der gjennom mange kjekke småspill. Spilles på iPad som kan lånes i skranken.  Fra 2 til 6 år.


Laget av Ravn studio    

Ravn studio

Vinter i Blåfjell 
Hør en historie for hver dag i advent. Kan spilles på iPad som kan lånes i skranken
Fra 4 til 9 år.


Laget av Ravn studio

Mer om innkjøpsordningen og NFI: http://www.nfi.no/filmkunnskap/bibliotek

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Bjørn Veen 1. juni 2015