En smak av Zommer

Fra skaperen av Svarte-Mathilda kommer en ny grøsser

Av: Røssland, Tor Arve
Språk: Bokmål
Publiseringsår: 2014
Lån meg!

Zombier, levende døde, har som alle andre moderne monstre røtter i gamle myter, og gamle historier fra bøker. Den første gang zombie ble brukt i det engelske språk, 1838, var det i en novelle.
Draugen kan sies å være en fisker-zombie, gamle skrekkforfattere som Mary Shelley, Edgar Allen Poe og H.P. Lovecraft var skrev om levende døde. Så på 50-tallet kom skrekktegneserier med levende lik, og 70-tallet kom med filmene. Nå er dataspill, filmer, tv-serier fulle av zombier, og bøker

Det er sommer. Det er tid for sommerjobb. I år har Max fått seg en drømmesommerjobb som ikke innebærer fiskesløying, men klatring. Et stort jordskjelv har åpnet opp et grotteområde som det er sagt det skal finnes gull i. Golden years, et nytt selskap, skal sjekke det ut, og Max er blitt ansatt. Men allerede første dag på jobben skjer det noe med sjefen hans, Savini, og noe blir med dem ut av grottene. En sykdom som smitter med bitt, som gjør den smittede grågusten i huden, treg i bevegelse og reduserer kommunikasjonen dens til kun stønning og brøling. Det sprer seg via bitt.
Hvem vil overleve?
Vil Max klare redde sin store kjærlighet Sofie?
Og kan zombier svømme?

Når du ser omslaget på boken så vet du akkurat hva du får, og boken skuffer ikke. Dette er en kort, lettlest og særs blodig splatter. En litt rolig start leder bra opp mot sjokket når første zombie dukker opp. Det var genuint guffent. Så er det full rulle, kroppsdeler og blod over alt! I små drypp får du også avhørsrapporter av offer. Stakkars Bømlo.

Dette er første bok i ny serie kalt “Grusom”. Les mer på https://m.facebook.com/Grusom.bokserier (Her fant jeg blant annet denne flotte gjennomgangen av norsk Zombielitteratur): http://oyvindholen.wordpress.com/2014/01/30/den-norske-zombielitteraturen/

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Bjørn Veen 4. april 2014