En kjempe begravd

Årets nobelprisvinner i litteratur sin nyeste bok er en fantasyroman. Så om du er lei det indre tankelivet til en gjennomsnittlig nordmann eller synes at det tar vel av i " A game of thrones", prøv denne.

Det er en fantasybok for deg som leser samtidslitteratur og en samtidsroman for deg som leser fantasy.

Her er drager, troll og magi, men også tankevekkende samtaler om hvor viktige minner er for oss. Her er sverdkamper, men også gripende innsikt i livslange forhold når døden nærmer seg. Det er satt i en fjern fortid, men er allikevel nært om kjærlighet.
Vi befinner oss i et mytisk Britannia, rundt 500 e.Kr. En tåke ligger over landet og får folk til å glemme hva som ble gjort dager, måneder eller år før. I dette grå landskapet husker et gammelt ektepar sin sønn og legger ut på en ferd for å finne ham. De møter følgesvenner og blir viklet inn i ganske store hendelser. Under ferden er det som de nesten husker hendelser som har skjedd, hendelser som har skjedd mellom dem og at kanskje deres ekteskap har vært så lykkelig som de tror. Hvorfor dro egentlig sønnen deres? Hva skjedde i tiden før tåken la seg over landet? Vil det å huske alt gjøre livet bedre?

Heltesagaer er bygget opp slik at helten får en oppgave, reiser ut, løser oppgaven og kommer hjem. Denne ferden her er ikke slik. Helter i fantasy er ofte aktive og med sterk tro på seg og sin sak i denne boken er de passive og tvilende. En fantasy-verden har ofte store ord, er fargesterk og klar, denne verden er blek og dus. Det er annerledes enn det begge leirer har lest. Anbefales.

Boka er på 351 sider, den er utgitt av CappelenDamm og finnes kun som papirbok i biblioteket.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Bjørn Veen 2. november 2017