Dette skjer denne måneden

Nyhetsbrev desember 2014

Dette skjer denne måneden:
Du kan søke bibliotekets ro om det blir for mye julemas. Her får du fred til å samle tankene, sette deg ned med et magasin eller få lest dagens aviser på papir eller på nett. Lån gjerne med deg en god bok og ta denne stemningen med hjem.

Det blir kunstutstilling i det gamle rammeverkstedet ved siden av Veveriet, fredag 12. og lørdag 13. desember. Utstillere er Anne-Marie Nybøe og Leif Reiestad.

Spilldag: Lørdag 13. desember

I desember har vi følgende utstillinger:
Ålgårdbanen. Vi har fremdeles denne utstilling i regi av Ålgårdbanens venner som gir deg ett innblikk i hvordan det så ut da Ålgård hadde togstasjon. 20. desember er det 90 år siden åpning av Ålgårdbanen. Kanskje har vi togstasjon her ved 100 års jubileet?

Vi slipper ellers julen løs i biblioteket. Her er noe for alle i alle aldre, som julen skal være: Julebøker, julefilmer, julemusikk, juleoppskrifter, julehåndverk og jul i tidsskrift.

Nytt i hyllene:
Juleklassikeren Den grønne votten av Alf Prøysen har kommet med nye illustrasjoner av Øyvind Torseter. Du finner den også som ebok.

Månedens julefavoritt
Her på biblioteket har vi våre favoritter når det gjelder jul. Det blir ikke jul uten ”Tre nøtter til Askepott”, sier Rakel, ”Fairytale of New York” av The Pogues sier Bjørn. Ingeborg liker godt ”Ludvigs jul” og Ingvild liker en gjennomhøring av Gull, Røkelse og Myrra.

Visste du:
Om du leser mye på dataskjerm, dokumenter eller nettsider, kan du lese dem mye raskere ved hjelp av spritz-teknologien på http://www.readsy.co/

Husk:
Biblioteket har stengt julaften og nyttårsaften. Vi har ellers åpent alle hverdager, dvs. lørdag 27., mandag 28. og tirsdag 29. desember.

 1. Den grønne votten

  Av: Prøysen, Alf
  Språk:
  Bokmål
  Publiseringsår: 2014
  Finnes som: Bok
 2. Den grønne votten

  Av: Prøysen, Alf
  Språk:
  Bokmål
  Publiseringsår: 1971
  Finnes som: Bok
 3. Ludvigs jul

  Av: Aukrust, Kjell
  Språk:
  Bokmål
  Publiseringsår: 1999
  Finnes som: Bok
 4. The best of The Pogues

  Av: The Pogues
  Språk:
  Engelska
  Publiseringsår: 1991
  Klassifikasjon: O
  Finnes som: Musikk, CD
 5. Gull, røkelse og myrra

  Av: Brunborg, Tore
  Språk:
  Publiseringsår: 1995
  Klassifikasjon: Saksofoner
  Finnes som: Ukjent

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Bjørn Veen 2. desember 2014