Dette skjer denne måneden

Nyhetsbrev november 2014

Dette skjer denne måneden:

Lørdagsmoro: Lørdag 22. november. Den lille larven Aldrimett.
Forestillingen er spesielt tilpasset de aller minste - fra ett til fem år.  Erfaringen fra alle forestillingene viser likevel at barn helt opp i småskolealder har stor glede av Aldrimett, denne fortellingen går man visst aldri lei av! Forestillingen er morsom og poetisk og har et par overraskelser på lur...

Nordisk spilldag: Lørdag november 15.
Nordisk spilldag er et samarbeid mellom nordiske bibliotek for å fremme spill, både fysiske og digitale. Målet er å få skapt oppmerksomhet på spill som et medium som hører like selvfølgelig til på biblioteket som bøker, film og musikk. Du kan spille brettspill og dataspill i biblioteket, og om du vil kan du konkurrere mot barn og ungdom i hele Norden om høyeste score i spillet Ice cycle

I november har vi følgende utstillinger:
Grøss. Natt til 1. november er det Allehelgens natt, også kjent som Halloween. Mørke regnfulle kvelder er skapt for lesing, og hva skjerper sansene bedre enn en skummel bok? Vi stiller ut bøker som vil skremme deg. Ta en om du tør!
Håndarbeid. Lange mørke kvelder, det er på tide med håndarbeid. Ta gjerne med en lydbok å høre på under arbeidet.
Juledekorasjoner. Det er litt tidlig enda, men skal juledekorasjonene stå ferdig i desember er det snart på tide å begynne. Så litt diskret ut i november setter vi ut de første julebøkene.
Spill: I anledning nordisk spilldag vi stiller ut dataspill, brettspill og filmer og bøker om spill.

Nytt i biblioteket
I 2014 er det 90 år siden Ålgårdbanen åpnet og Ålgårdbanens venner har satt sammen en flott utstilling hos oss. Den består av flere historiske bilder, en omfattende tidslinje, jernbanegjenstander og en modell av Ålgård stasjon laget av Espen Tjetland.

Månedens avdeling
Spill. Biblioteket låner ut spill til PC, til Playstation 3, Nintendo Wii og Nintendo DS. Hver tirsdag kan du spille i biblioteket. Vi låner også ut brettspill.

Visste du:
Du kan få vårt nyhetsbrev tilsendt på e-post. Meld din interesse til bjorn.veen@gjesdal.kommune.no

Husk:
Det kjøpes stadig inn nye ebøker for utlån i ebokbib-appen. Her finner du ny og aktuell litteratur til barn, ungdom og voksne.

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Bjørn Veen 3. november 2014