Dette skjer denne måneden

Nyhetsbrev oktober 2014

Dette skjer denne måneden:
Leseaksjon i ungdomsskolen: For sjette år på rad skal biblioteket presentere ny litteratur til ungdomsskoleelever ved Gjesdal, Dirdal og Oltedal gjennom Foreningen !Les sin tXt-aksjon. I år finnes og de fleste av bøkene som ebøker. Utdragene kan leses her: http://txt.no/, bokmeldinger her: http://tinyurl.com/lzc47gc
Lørdagsmoro: 25. oktober blir det Moro med musikk, en Workshop med gitar og trommer. Lytt, spill, og utforsk sammen med Aladin Abbas og James Jacob Thomson som også er lærere på Gjesdal kulturskole.
Spilldag: Lørdag 4. oktober

I oktober har vi følgende utstillinger:
Tanker om tro og tvil. Bøker om, for troende, for søkere, tvilere og ikke-troende. Vi stiller ut romaner og fagbøker som kretser rundt temaet tro.
Thor Heyerdahl. 6. oktober er det 100 år siden ble han født. Vi stiller ut bøker om denne eventyreren og hans spennende liv.
Handling bak ordene: Vi stiller ut alle bøkene som presenteres til ungdommen i tXt-aksjonen.

Nytt på veggene:
Speil. Det har vært mye latter i biblioteket etter vi fikk oss tre ”tivolispeil” som vrir og vrenger på speilbildet. Nå får vi dem hengt opp i barneavdelingen.

Månedens forfatter
Kjartan Fløgstad fyller 70 år og romanen Grand Manila deles som kjent ut gratis. Vi har også de andre bøkene i hans forfatterskap og stiller dem ut.

Visste du:
Du må melde flytting direkte til oss. Vi får ikke automatisk din nye adresse. Det samme gjelder e-post og mobilnummer.

Husk:
Vi går over til Vintertid. Klokken skrus tilbake 26. oktober.