Dette skjer denne måneden:

Nyhetsbrev september 2014

Hele Rogaland leser.

I 2014 feirer Rogaland at Kjartan Fløgstad fyller 70 år ved å dele ut 40 000 gratiseksemplarer av romanen Grand Manila. Bokutdelingen starter 13. september i alle folkebibliotek i fylket, samtidig blir det en forfatterturné i bibliotekene.

Den STORE leselørdagen:

Lørdag 20. september inviterer vi for sjette år på rad alle 1.- 4. klassinger med foreldre, til den STORE leselørdagen. Da vil vi på biblioteket, sammen med representanter for SOL, være tilgjengelig med gode råd om bøker som passer for den enkelte elev. Vi starter også årets leseaksjon for førsteklassinger på biblioteket denne lørdagen. Da får de lånekort og et stempelkort. For hver gang de låner fram til påsken 2015 får de et stempel. Det er premier å få etter hvert som stempelkortet fylles opp.

Seniorsurf:

11. september handler det igjen om E-bøker, denne gang for seniorer i Gjesdal. Vi hjelper deg til å installere ebokbib, ordner innlogging og hjelper deg å låne ebøker. Ta gjerne med eget nettbrett eller smarttelefon eller vi kan vise deg det på et av våre brett.

Lørdagsmoro:

Liv Brita Brodal kommer til Veveriet den 27. september med Lurvehette. Et magisk eventyr om ei prinsesse helt utenom det vanlige; bustete og skitten, men modig og sterk! Basert på et eventyr av Asbjørnsen og Moe. Passer for 4 år og oppover.

”Sommeles”:

Sommerens lesekonkurranse, er over. Vi hadde 35 deltagere og de har i snitt lest over 10 bøker hver, 367 for å være nøyaktig. De to som hadde lest mest, og dermed vinner kinobilletter, er Lineah Slettebø og Marta Garavik som begge leste hele 26 bøker.
Vi har også trukket ut to tilfeldige vinnere av hver sitt gavekort på Bokkilden blant alle deltakerne, det ble Ane Grønstad og Sabina Ozdamirov. Super innsats av alle og som takk til dere som ble med på lesekonkurransen kan dere komme innom å få en lesesau-button.

I september har vi følgende utstillinger:
Kapittel. Vi stiller ut aktuelle bøker i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel som arrangeres i Stavanger 17. – 21. september. Årets tema er olje. http://www.kapittel.no/
Lettlestbøker. Lettlestbøkene finner du på egen hylle i barneavdelingen.

Nytt i hyllene:
Vi liker Paasilinna her på Gjesdal folkebibliotek. Nylig kom vi over en fransk filmatisering fra 2006 av hans roman ”Harens år”.

Husk:

Lørdagsmoro er kulturaktiviteter for barnefamilier. De blir arrangert av Kulturavdelingen og Gjesdal folkebibliotek. Forestillingene er beregnet for barn fra 4-5 år og oppover. Alle Lørdagsmoroarrangement er gratis

  1. Harens år

    Språk:
    Franska
    Publiseringsår: 2012
    Finnes som: DVD

Kapittelfestivalen 20/14: Olje

Skrevet av: Bjørn Veen

Vi stiller ut aktuelle bøker i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel som arrangeres i Stavanger 17. – 21. september. Årets tema er olje.

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Bjørn Veen 2. september 2014