Dette skjer denne måneden

Nyhetsbrev mars 2016

Dette skjer denne måneden:
- Lesekonkurranse: Siste innspurt for lesekonkurransen til førsteklassingene. Når påsken over er konkurransen slutt. Så lån, les og fyll opp ditt stempelkort!
- Hoggormen. Foredrag onsdag 16. mars klokken 1900 av Kristoffer Espeland om hoggormen i den perioden den våkner fra dvalen. Det tar for seg hoggormens anatomi, levesett, gift og hva bør man gjøre hvis man blir bitt? Aktuelt om våren er også hund og hoggorm. Det foredrag som kan passe for alle aldre, men målgruppen er først og fremst foreldre, hundemennesker, lærere og førskolelærere. Målet er å få vekk noe av frykten som mange har for hoggormen.
- Spilldag: Lørdag 12. mars

I mars har vi følgende utstillinger:
- Slanger og hoggormer: I forbindelse med foredraget stiller vi ut bøker.
- Kulturfondbøker. Vi stiller ut gode norske bøker som kom ut i 2015. Prøv deg på ny norsk litteratur!
- Påskekrim: Vi stiller ut den nyeste krimmen og de beste klassikerne for voksne, ungdom og barn. Nye krimbøker legges ut hver lørdag!
- Bøker om påsken. Vi stiller ut bøker om påskefeiringen.
- De beste barne- og ungdomsbøkene 2005-2015: Vi stiller ut bøker fra alle de 11 kategoriene du kan elske bøker på. I mars stiller vi ut bøkene i kategorien «Slik føles det»

Nytt i hyllene:
Vi har ryddet i våre hyller.  Nye titler og skjulte klassikere blir lettere å få øye på i hyllene når uleste bøker blir luket vekk. Bøkene som er kassert selges og du finner dem i foajeen.

Månedens bøker: Kulturfondbøker.
Som alle andre folkebibliotek får vi tilsendt barne-, ungdoms- og voksen bøker både fysisk og digitalt i mange sjanger innkjøpt av Kulturfondet. Det er ikke alle bøker vi får tid til å lese. Her har Rogaland fylkesbibliotek vært en stor hjelp, på deres årlige kurs blir et godt utvalg av årets bøker formidlet.

Visste du:
«På folkebibliotekene og de videregående skolene i Rogaland kan du fra 1. mars lese aviser og tidsskrift fra mer enn 100 land på nettbrett, smarttelefon eller pc. Tjenesten Press Reader gir innbyggerne tilgang til over 2700 aviser og 1800 tidsskrifter på 60 forskjellige språk.
Avisene og tidsskriftene kan leses på bibliotekets PCer, eller lastes ned til eget nettbrett eller smarttelefon og tas med hjem. Fylkesbiblioteket i Rogaland har forhandlet frem avtalen som i første omgang er inngått for ett år.»

Husk:
Biblioteket har åpent som vanlig mandag og tirsdag i påskeuka, - stengt onsdag og påskeaften.

 1. Hoggormen

  Av: Ersland, Bjørn Arild Hansen
  Språk:
  Bokmål
  Publiseringsår: 2014
  Klassifikasjon: Dyr (zoologi)
  Finnes som: Bok

Bøker om slanger

Skrevet av: Bjørn Veen

Vi stiller ut bøker om slanger i anledning foredraget om hoggormen