Dette skjer denne måneden

Nyhetsbrev oktober 2015

17.oktober 2015 er det 100 år siden Alfred Hauge vart fødd på Sjernarøy. Hauge gav ut nærare femti bøker, vel tredve av dei skjønnlitterære. Han er mest kjend for romanane, då særleg trilogiane sine om Lølandsfolket, om Cleng Peerson og den biografiske trilogien sin. Han publiserte også dikt og dramatiske tekstar. Gjennom sine mange artiklar viser også Hauge at han var ein engasjert samfunnsdebattant.
Tema i bøkene hans er psykiatriske problemstillingar, den norske utvandringa og religion, tema som er framleis aktuelle i dagens samfunn. Hauge var generelt svært opptatt av språk, og brukte begge målformene i sine litterære verk.

Lørdag 3. oktober kommer Inger Lise Belsvik, illustratøren av "Sov søtt, herr Spiss" på besøk. Hun skal vise tegninger til besøkende barn, lese høyt fra boken og spre leseglede.
Lørdag 17. oktober. Lørdagsmoro. Magia Fantasia med Nina Næsheim.
Det var en gang to søsken som elsket å høre eventyr før de skulle legge seg. Ingen hadde tid til å fortelle for dem, men så en kveld skjedde noe helt spesielt...
En intim forestilling med lydeffekter, sang og musikk, og med mulighet for å synge med.
Lørdag 24. oktober. Lørdagsmoro. Bli med på feiring av den internasjonale bamsedagen med en visesanger kalt Bjørn! Han kan nok alt om bamser, teddyer og kosebamser.
Bjørn Kallevig er en av Rogalands fremste visesangere.

I oktober har vi følgende utstillinger:
Høstbøker. Bøker om høsten, om vind, regn og styggevær.
tXt-aksjonen. I september ble alle ungdomsskoleklasser i Gjesdal besøkt og fikk presentert ungdomsbøker. Vi stiller ut alle titlene på folkebiblioteket og på skolebiblioteket på GUS.
Mange av tXt-bøkene finnes også som e-bøker. Les mer om bøkene her. Les om aksjonen her:

Nytt i hyllene:
Vi rydder i biografiene for at du lettere skal finne fram til alle de gode historiene fra virkeligheten. Det betyr også at det finnes en del gamle biografier til salgs i boksalget vårt.

Månedens forfatter
Alfred Hauge. Vi stiller ut bøker av og om forfatteren. Husk du finner også bøkene hans som e-bøker i eBokBib.

Visste du:
Leter du etter skikkelig fagstoff om helse på nett? Begynn på Helsebiblioteket:
https://www.helsebiblioteket.no/ en seksjon i Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten.

Husk:
Bruk din smarttelefon til å holde orden på dine lån og på nye bøker. Det er ikke en app, bare en enkel visning av katalogen vår og lånene dine. Mobilversjonen av bibliotekets katalog finner du her: http://websok.mikromarc.no/m/gjesdal-fb/6463

Alfred Hauge

Skrevet av: Bjørn Veen

17.oktober 2015 er det 100 år siden Alfred Hauge vart fødd på Sjernarøy.

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Bjørn Veen 10. november 2015