Dette skjer denne måneden

Nyhetsbrev november 2015

Lørdagsmoro den 28. november klokka 12: Vibeckes jul.

Kom i julestemning med Vibeckes vidunderlig marionetteteater! Kanskje du får lov til å hjelpe henne pynte juletreet? http://www.marionette.no/Hovedside.html


Nordisk spilldag: Lørdag november 21.
Nordisk spilldag er et samarbeid mellom nordiske bibliotek for å fremme spill, både fysiske og digitale. Den er blitt del av den internasjonale spilldagen IGD. Denne dagen kan du spille brettspill og dataspill i biblioteket. Årets konkurranse er i Playstationspillet Resogun, du kan øve på bibliotekets PS3. Selve konkurransen foregår 16. – 21. november da du kan gjøre ditt forsøk på å få høyest poengsum av alle i Norden.

I november har vi følgende utstillinger:
Cli-fi. Klimafiksjon: Siden det er høst og vi allikevel snakker om været, her er bøker som gir deg det store bilde om været. Bøkene vi stiller ut er godt blandet som klimadiskusjoner gjerne blir, du finner både krim, dystopier, røverhistorier og faktabøker her.
Juledekorasjoner. Det er litt tidlig enda, men skal juledekorasjonene stå ferdig i desember er det snart på tide å begynne. Så litt diskret ut i november setter vi ut de første julebøkene.
Spill: I anledning nordisk spilldag stiller vi ut dataspill, brettspill og filmer og bøker om spill.

Nytt i hyllene:
Ungdomsboka Bouvetøya 2052. Les Lars Mæhle sin klimathriller om hvor galt det kan gå.

Månedens side
Følg med på hvilke nye spill som kommer til biblioteket på nettsiden: http://gjesdal.folkebibl.no/Spill

Visste du:
Vi har kjøpt inn billedbøker til våre iPadder? Billedbøker kommer ikke bare mellom to stive permer. På nettbrett er det gitt ut mange flotte bokapper, alt fra billedbøker som blir opplest til spillhistorier. Vi har kjøpt inn de beste til bibliotekets nettbrett og du kan prøve dem her i biblioteket.

Husk:
Det kjøpes stadig inn nye e-bøker både romaner og fagbøker. Det finnes ebøker for alle som kan lese selv, i eBokBib er det barnebøker, ungdomsbøker og voksenbøker. Trekk ned skjermbildet inne i eBokBib for å oppdatere listen, du vil bli overrasket på hvor mye forskjellig du kan låne.
http://gjesdal.folkebibl.no/101290/nb/articles/eboker-i-gjesdal-folkebibliotek

 1. Bouvetøya 2052

  Undertittel: roman
  Av: Mæhle, Lars
  Språk:
  Nynorsk
  Publiseringsår: 2015
  Finnes som: E-bok

Cli-Fi: Klimafiksjon

Skrevet av: Bjørn Veen

Her er bøker som gir deg det store bilde om været. Bøkene er godt blandet som klimadiskusjoner gjerne blir, her finner du både krim, dystopier, røverhistorier og faktabøker.

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Bjørn Veen 2. november 2015