Dette skjer denne måneden

Nyhetsbrev september 2015

Dette skjer denne måneden:
Kommunestyre- og fylkestingvalg mandag den 14. september. Du kan forhåndsstemme på biblioteket eller Storahuset til og med fredag 11. september.


Den STORE leselørdagen: Lørdag 19. september inviterer vi for sjuende år på rad alle 1.- 4. klassinger med foreldre, til den STORE leselørdagen. Da vil vi på biblioteket, sammen med representanter for SOL, være tilgjengelig med gode råd om bøker som passer for den enkelte elev. Vi starter også årets leseaksjon for førsteklassinger på biblioteket denne lørdagen. Da får de lånekort og et stempelkort. For hver gang de låner fram til påsken 2015 får de et stempel. Det er premier å få etter hvert som stempelkortet fylles opp.


Lørdagsmoro: Lørdag 5. sep kl 12 kommer musikere fra Norwegian Youth Chamber Music Festival og spiller et spennende program av klassisk musikk, spesielt tilpasset barn. Det blir eventyrlig stemningsfullt og kjent musikk av Grieg, Sibelius, Haydn og Vivaldi. Passer alle fra 3 år og oppover. Fri entré.


”Sommerles”: Sommerens lesekonkurranse er over. Vi hadde 36 deltagere og til sammen ble det lest ca. 430 bøker. De to som hadde lest mest, og dermed vinner kinobilletter, er Emily Storvik som har lest 30 bøker og søskenparet Marte og Skjalg Karlsen Fuglestad som har lest 20 bøker hver. Vi har også trukket ut to tilfeldige vinnere av hver sitt gavekort på Bokkilden blant alle deltakerne, det ble Pia Grønstad og Maiken Rode. Super innsats av alle! Husk at alle som deltok fikk en lesebutton. Har du ikke fått din? Kom innom oss å få den.

I september har vi følgende utstillinger:
Kapittel. Vi stiller ut aktuelle bøker i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel som arrangeres i Stavanger 16. – 20. september. Årets tema er Amerika.

Nytt i biblioteket:
Hele Rogaland leser: Barneboka ”Sov søtt, herr Spiss” av Erna Osland, illustrert av Inger Lise Belsvik. Boka deles ut gratis på bibliotek i hele fylket fra lørdag 19. september. Lørdag 3. oktober blir det forestilling på biblioteket der Inger Lise Belsvik tegner og forteller for barn.

Månedens tips
Juditta-visa. En dramatisk sang fra fjellgården Homme i Bjerkreim, nabogarden til Kvitlen. Den er innspilt og gitt ut på DVD der det er satt flotte bilder til. Du kan låne den hos oss.

Visste du:
Seniorsurf: 17. september handler det om Digital postkasse. Difi og Forum for offentlig service har laget flere videoer: https://vimeo.com/channels/digitalpostkasse og http://www.offentligservice.no/nano-leksjoner.335333.no.html

Husk:
Det er ”Kom-deg-ut-dagen” den 6. september. Ryfylkestien.no er nok for de som har vært ute en vinternatt før, men kanskje en tur til Kvitlen der det nettopp har blitt åpnet ny hytte?

 1. Sov søtt, herr Spiss

  Av: Osland, Erna
  Språk:
  Nynorsk
  Publiseringsår: 2010
  Klassifikasjon: Psykologi
  Finnes som: Bok
 2. Judittavisa

  Språk:
  Publiseringsår: 2014
  Finnes som: DVD

Kapittelfestivalen 2015. Amerika

Skrevet av: Bjørn Veen

Vi stiller ut aktuelle bøker i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel som arrangeres i Stavanger 16. – 20. september. Årets tema er Amerika.

Vinnere av årets Sommerles!

Skrevet av: Bjørn Veen

Sommerens lesekonkurranse er over. Vi hadde 36 deltagere og til sammen ble det lest ca. 430 bøker.

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Bjørn Veen 3. september 2015