Dette skjer denne måneden:

Nyhetsbrev juni 2015

20. juni starter vi Sommerles, en lesekampanje for deg som mellom 6 og 13 år som liker å lese. Lån og les minst fem bøker for å bli med i trekningene av bokpremier. Du kan lese selv, bli lest for eller høre en lydbok. Alle bøker teller, også bøker lånt fra andre bibliotek. Skriv inn titlene du har lest i lesepasset du får her på biblioteket og få stempel når du leverer dem. Sommerles avsluttes lørdag 15. august. Husk du kan også lese ebøker!

Spilldag: Vi setter opp spillkonsoll for spilling i foajeen hele sommeren. Vi har også fått nye spill som kan prøves på datamaskinene eller nettbrett i biblioteket.

I juni har vi følgende utstillinger:
Sommerles. Vi stiller ut gode bøker for leseglade barn fra kampanjestart.
Nå som det er det sol og varme drar vi fram igjen utstillingen ”Friluftslivets år”, det frister nok mer med uteliv i juni enn i januar.

Nytt i hyllene:
Vi fikk plutselig nye dataspill! Norsk filminstitutt har kjøpt inn 17 norske spill og gjort dem tilgjengelig for alle norske bibliotek. Målet er at norske barn, unge og voksne skal få muligheten til å bli godt kjent med det rike utvalget av spill som lages i Norge. Følgende spill kan prøves på biblioteket, enten på publikumsmaskinene eller på nettbretta: «Ditt eventyr», «Elleville Elfrid», «Elleville Elfrids sommereventyr», «Elleville Elfrids vinterleker», «Gametracer», «Tainted Keep», «Vennebyen», «QuizDan», «Vinter i Blåfjell», «Bukkene Bruse», «Teslagrad», «Hokus Pokus Albert Åberg», «Drømmefall kapitler», «Kaptein Sabeltann på nye tokt», «Shadow Puppeteer», «Among the Sleep» og «Hogworld».


Månedens hylle
Finn og les gamle billedbokklassikere på skjerm: http://billedbokhylla.no/.
Billedbøker blir sjeldent kassert, de blir utslitt lenge før de blir utdatert. Mange gode billedbøker har derfor forsvunnet fra bibliotekenes samlinger. Hammerfest bibliotek har derfor laget en enklere tilgang til Nasjonalbibliotekets skannede billedbøker.

Visste du:
Vi vil vite hvordan du opplever bibliotekbesøket. Så neste gang du har besøkt oss, trykk på det fjeset du mener beskriver besøket best.

Husk:
Sommertider 22. juni - 8. august:
mandag 10 - 18
tirsdag – fredag: 10 – 15
lørdag 10 -13

Innkjøpsordningen: Nye dataspill i biblioteket

Skrevet av: Bjørn Veen

Vi fikk plutselig nye dataspill! Norsk filminstitutt har kjøpt inn 17 norske spill og gjort dem tilgjengelig for alle norske bibliotek. Målet er at norske barn, unge og voksne skal få muligheten til å bli godt kjent med det rike utvalget av spill som lages i Norge

Sommerles

Skrevet av: Bjørn Veen

Husk du har til 15. august å få lest ferdig bøkene.

Friluftslivets år

Skrevet av: Bjørn Veen

”Bruk av friluftslivet gir gode opplevelser, økt livskvalitet, en bedre helse og et rikere liv. Friluftslivets år 2015 er en nasjonal markering av norsk friluftsliv. Året gir en unik mulighet til å vise frem bredden av friluftslivet, og gi hele folket eierskap til naturen.”

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Bjørn Veen 5. juni 2015