Dette skjer denne måneden

Nyhetsbrev april 2015

Dette skjer denne måneden:
Vi feirer verdens bokdag 23.april.
Lørdagsmoro 25. april klokken 12: Ut på eventyr med Liv Brita Brodal.  Som en del av Friluftslivets år, foregår forestillingen ute i skogen. Møt opp på biblioteket og kle dere etter været!
Spilldag: Lørdag 11. april

I april har vi følgende utstillinger:
Hagebøker.”Har du en hage og et bibliotek, da mangler du intet” sa Cicero. I april finner du utstilt bøker med tips og råd for hager i alle størrelser og fasonger.
”Jeg velger meg april” sa Bjørnstjerne Bjørnson. Hvilken måned velger du? Vi stiller ut bøker med måneder i tittelen.
Vårbøker. Bøker om denne lyse årstiden.

Nytt i biblioteket:
Grevens datter, en historisk roman for ungdom og voksne. Denne boken lærer deg historie. Ikke gjennom årstall, navn og hendelser, men ved å vise deg hvordan 1300-tallet føltes som. Følg Marguerite av Male fra fødsel til kvinne gjennom politisk spill, kjønnskamp, pester, slag og ikke minst forrykende sverdkamp

Månedens avdeling
Biblioteket på nett. Med internett er verden mindre, det merker vi også på biblioteket. Vi har oppover årene fått flere forespørsler fra utlandet. Vi har fått spørsmål fra USA via Facebook om å få lånekort, vi har fått en henvendelse om bruk av gamle bilder fra DFU fra Flickr-siden til et American Heritage center som skal stå ferdig i år. For noen år siden var oldebarnet til Ole Nielsen på besøk fra Argentina etter en lengre epostutveksling og sist måned fikk vi en slektsforespørsel fra Sør-Afrika via Facebook-siden vår, den ble videresendt Gjesdal historie og ættesogelag som ga utmerket hjelp.

Visste du:
Vi har bøker på 11 forskjellig språk utenom bokmål og nynorsk. Og gjennom Det flerspråklige bibliotek i Oslo kan vi skaffe litteratur, filmer, lydbøker på hele 57 forskjellige språk. I februar hadde for eksempel Ålgård skole leseuke, da skaffet vi bøker på ca. 20 forskjellige språk, noen fra vårt bibliotek, noen fra Det flerspråklige bibliotek.

Husk:
Nye bøker kjøpes stadig inn til ebokbib. Kikk innom for å se hva som er nytt.

 1. Grevens datter

  Av: Van Rijckeghem, Jean-Claude
  Språk:
  Bokmål
  Publiseringsår: 2014
  Finnes som: Bok

I hagen

Skrevet av: Bjørn Veen

"Har du en hage og et bibliotek, da mangler du intet” sa Cicero. I april finner du utstilt bøker med tips og råd for hager i alle størrelser og fasonger.

Vårbøker

Skrevet av: Bjørn Veen

Bøker om våren for barn

Grevens datter

Av: Van Rijckeghem, Jean-Claude Tipset av: Bjørn Veen

Denne boken lærer deg historie. Ikke gjennom årstall, navn og hendelser, men ved å vise deg hvordan 1300-tallet føltes som.