Dette skjer denne måneden

Nyhetsbrev februar 2015

Dette skjer denne måneden:
Kulturrådet er i år 50 år. Det ble opprettet i 1965 for å støtte norsk kultur. Det første de gjorde var å skipe en innkjøpsordning av ny, norsk litteratur. Disse bøkene ble så fordelt til landets folkebibliotek. I dag får vi tilsendt barne-, ungdoms- og voksenbøker både fysisk og digitalt i mange sjanger. Kulturfondsbøkene er et eget begrep i bibliotekene, på godt og vondt. Det er ikke alle bøker vi får tid til å lese, ikke alle vi har lyst å lese. Her har Rogaland fylkesbibliotek vært en hjelp, i mange år har de hatt lesere som har lest og formidlet et godt utvalg av årets bøker. Kurset er overstått i år, og vi stiller ut gode kulturfondsbøkene som kom ut i 2014. Prøv deg på ny norsk litteratur!

Nynorskbøker. Nynorsk er ei målform det er sterke meiningar rundt. Biblioteket stiller ut nynorskbøker til hjelp for dei som ikkje kan eller vil lese det, men og bøker til glede for dei som vil lese meir nynorsk

Torsdag 26. februar vert det filmvisning i Veverisalen. ”Free China – The courage to believe” er ein film om to Falun Gong-utøvare og deira kamp mot det kinesiske styresettet. Visninga er støtta av Fritt ord.

Laurdag 28. februar er det årets første Laurdagsmoro. Vår eigen Rakel les og fortel for barn.

Speldag: Lørdag 7. februar kan det spelast i biblioteket

I februar har me følgjande utstillinger:
Det ypperste innen norsk skrivekunst: Kulturfondsbøker. Oppdater deg på norsk litteratur, her er mange skjulte lesaropplevingar.
Har du lese? Nynorskbøker. Absolutt lesbart. Me set ut perlene blant alle våre nynorskbøker.

Nytt i hyllene:
På sporet av familien. Kilder og metoder i slektgransking. ”Denne boken beskriver de viktigste slektshistoriske kildene, og viser deg hvordan du kan søke etter din slekt ved hjelp av ulike kilder på Internett og i arkiver.”

Månedens avdeling
Me har flytta på fagbøker ved studiecellene for å gje plass til fire nye studieplassar.

Visste du:
At du og kan låne med brettspel heim

 1. På sporet av familien

  Undertittel: kilder og metoder i slektsgransking
  Av: Haakenstad, Liv Marit
  Språk:
  Bokmål
  Publiseringsår: 2015
  Klassifikasjon: Genealogi (slektsforskning)
  Finnes som: Bok

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Bjørn Veen 6. februar 2015