Dette skjer denne måneden:

Nyhetsbrev desember 2013

Dette skjer denne måneden:
Julen.

Spilldag: Lørdag 7. desember

I desember har vi følgende utstillinger:
Vi slipper julen løs i biblioteket. Her er noe for alle i alle aldre, som julen skal være: Julebøker, julefilmer, julemusikk, juleoppskrifter, julehåndverk, jul i tidsskrift.

Nytt i biblioteket:

Aktive unge bibliotekbrukere i Gjesdal
Hele 68% av bokutlånet ved Gjesdal folkebibliotek til nå i år har vært bøker for barn og unge! Utlånet til denne gruppa har økt med ca. 10 % i forhold til i fjor (pr. 01. des.).
 
Det betyr at det aktive formidlingsarbeidet vårt viser igjen: I løpet av 2013 har barnebibliotekaren vår vært ute på 25 barnehagebesøk og lest for ca. 640 barn. Ca 900 skoleelever har vært på besøk på folkebiblioteket og fått hjelp til å finne gode bøker. Barnebibliotekaren har også vært ute på skolene og presentert nye bøker for ca. 900 elever.

Månedens forfatter
Her på biblioteket har vi våre favoritter når det gjelder jul. Det blir ikke jul uten ”Tre nøtter til Askepott”, sier Rakel, ”Fairytale of New York” av The Pogues sier Bjørn. Ingeborg liker godt ”Ludvigs jul” og Ingvild liker en gjennomhøring av Gull, Røkelse og Myrra.

Visste du:
Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) sine lånere kan nå få Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen som lydavis. Fra før har NLB Aftenposten og Bergens Tidende. Det redaksjonelle stoffet og alle seksjoner er med i lydavisene. Lydavisene produseres med talesyntesen «Brage»  i løpet av natten, og rykende ferske lydaviser er klare for utlån klokka seks, hver morgen.

NLB er et offentlig bibliotek som har et unikt tilbud til alle som strever med å lese. Biblioteket tilbyr gratis utlån av bøker, aviser og tidsskrifter i lydbokformat. www.nlb.no

Husk:
Biblioteket har stengt julaften og nyttårsaften. Vi har ellers åpent alle hverdager.

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Bjørn Veen 6. desember 2013