Det skjer på biblioteket september 2016

Nyhetsbrev september 2016

Dette skjer denne måneden:
Den STORE leselørdagen: Lørdag 24. september inviterer vi alle 1.- 4. klassinger med foreldre, til den STORE leselørdagen. Da vil vi på biblioteket, sammen med representanter for SOL, være tilgjengelig med gode råd om bøker som passer for den enkelte elev. Startskuddet går også denne dag for årets leseaksjon for førsteklassingene. De får sitt eget lånekort og et stempelkort. For hver gang de låner fram til påsken 2017 får de et stempel med premier å få etter hvert som stempelkortet fylles opp.
SeniorSurf-dagen 22. september 2016: Slekt og data (DIS).

I september har vi følgende utstillinger:
Kapittel. Vi stiller ut aktuelle bøker i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel som arrangeres i Stavanger 14. – 18. september. Årets tema er «vandring».
Roald Dahl født for 100 år siden den 13. september.
H. G. Wells ble født 21. september 1866. Han var en pioner innen Science-Fiction-litteratur. Vi setter fram hans bøker i anledning 150-års jubileet.
Bøker om Alzheimer og demens
«101. De beste barne- og ungdomsbøkene 2005-2015»: Vi stiller ut bøker fra boken sine 11 kategorier. I september stiller vi ut bøkene i kategorien «Kampen for rettferdighet»: «Det er krevende å forsone seg med at livet er grunnleggende urettferdig»

Nytt i biblioteket:
Hele Rogaland leser: «Sovjetistan» av Erika Fatland, er en reiseskildring fra noen av de minst kjente landene i verden: Turkmenistan, Tadsjikistan, Usbekistan, Kirgisistan og Kasakhstan. Boken er et interessant dykk i fremmede land og kulturer. Boka deles ut gratis på bibliotek i hele fylket fra lørdag 10. september. Lørdag 22.10 klokken 1500 kommer bibliotekturnéen med Erika Fatland til Ålgård og veveriet.

Månedens forfatter
Roald Dahl ble født 13. september for hundre år siden. Har er en av få barnebokforfattere som har klart å forbli aktuell for generasjon etter generasjon av barn.

Visste du:
Gjesdal folkebibliotek presenterer ungdomsbøker for alle ungdommene i kommunen gjennom foreningen !Les sin leseaksjon tXt. Les mer om bøkene her: http://ungdomsboka.blogspot.no/2016/05/txt-aksjonen-2016-panser.html

Husk:
Den internasjonale Alzheimerdagen 21. september og Demensaksjonen 19. – 25. september.
https://www.facebook.com/events/1608964076061817/

 1. Sovjetistan

  Undertittel: en reise gjennom Turkmenistan, Kasakhstan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Usbekistan
  Av: Fatland, Erika
  Språk:
  Bokmål
  Publiseringsår: 2014
  Klassifikasjon: Geografi & reiser
  Finnes som: Bok

Bøker om Alzheimer og demens

Skrevet av: Bjørn Veen

Vi stiller ut bøker i anledning Demensaksjonen 18. - 24. og den internasjonale Alzheimerdagen 21. september

Kapittel 16: vandring

Skrevet av: Bjørn Veen

Vi stiller ut aktuelle bøker i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel som arrangeres i Stavanger 14. – 18. september. I år har festivalen også to arrangement i Gjesdal