Det skjer på biblioteket: Nyhetsbrev september 2013

Hele Rogaland leser, saueutstilling og leseløver

Hele Rogaland leser. Fra lørdag 31. august klokken 11 kan du få debattboken Makt, ofre og idioter på biblioteket. Årets bok inngår i markeringen av stemmerettsjubileet og samler nyskrevne essays, noveller, dikt og reportasjer, samt tegneserier og illustrasjoner. Den skal skape debatt og engasjement. Hvem har makt? Er det vits å engasjere seg, eller er det like greit å være det grekerne kalte en idiot, en som ikke brydde seg om politikk?


Lørdagsmoro. Lørdag 14. september på Veveriet: DEN ORANSJE KLODEN. Bli med forteller Marianne Stenerud inn i en forunderlig eventyrverden! En familieforestilling som passer for barn fra 4 år og oppover og er gratis. Varighet ca. 40 minutter.


Den STORE leselørdagen: Lørdag 21. september inviterer vi for femte år på rad alle 1.- 4. klassinger med foreldre, til den STORE leselørdagen. Da vil vi på biblioteket, sammen med representanter for SOL, være tilgjengelig med gode råd om bøker som passer for den enkelte elev. Vi starter også årets leseaksjon for førsteklassinger på biblioteket denne lørdagen. Da får de lånekort og et stempelkort. For hver gang de låner fram til påsken 2014 får de et stempel. Det er premier å få etter hvert som stempelkortet fylles opp.

 

I september har vi følgende utstillinger:
Sauer: I anledning september og sauesanking stiller vi ut bøker om sau.
Kapittel. Vi stiller ut aktuelle bøker i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel som arrangeres i Stavanger 18. – 22. september

 

Nytt i biblioteket
Bibliotekskjermen er oppdatert. Tusen takk til lærer Kari Lima på Gjesdal ungdomsskole for engelsk og tysk oversettelse av turistinformasjonen. I løpet av september får vi også bibliotekdelen på plass, først med et kart over biblioteket, sånn at du kan finne akkurat den boken du er på jakt etter. Etter hvert vil du også finne bokanbefalinger.

 

Månedens avdeling: Lettlest.
Lettlestbøkene finner du på egen hylle i barneavdelingen. For 25 år siden kom de første lettleste bøker som ikke var lærebøker. Leseløvebøkene. De står sammen med de andre mange andre lettlestseriene Lesehesten, Lesepirater, Kengubok, Bokormen, Komet, Lesestart.

 

Visste du:
Lørdagsmoro er kulturaktiviteter for barnefamilier. De blir arrangert av kulturavdelingen og Gjesdal folkebibliotek. Forestillingene er beregnet for barn fra 4-5 år og oppover. Alle Lørdagsmoroarrangement er gratis

 

Husk:
Forhåndsstemming på biblioteket fram til og med fredag 6. september.

 

Hele Rogaland leser

Skrevet av: Bjørn Veen

Fra lørdag 31. august klokken 11 kan du få debattboken Makt, ofre og idioter på biblioteket.

Sauer:

Skrevet av: Gjesdal administrator

I anledning september og sauesanking stiller vi ut bøker om sau.

Kapittelfestivalen 2013

Skrevet av: Bjørn Veen

Vi stiller ut aktuelle bøker i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel som arrangeres i Stavanger 18. – 22. september. Her er et lite utvalg.

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Gjesdal administrator 6. september 2013