Det skjer på biblioteket: Nyhetsbrev februar 2013

I februar har vi følgende utstillinger: Vi stiller ut populære bøker fra bloggen Bibliotekarene anbefaler. Går du deg vill i bokjungelen? Her er hjelp å få. Bibliotekarene ved Stavanger, Kvitsøy, Randaberg, Sola, Gjesdal og Hå bibliotek skriver om bøker, nye som gamle, lange som korte. Dette er en blogg for deg som liker å lese, med tips om gjemte og glemte perler. Her har også vært blogget om tema som Erotiske bøker, fotballbøker, julegavetips og 8. mars bøker. Vi har klistret på QR-koder med lenke til anmeldelsen av boken.

Nytt i hyllene:
Har vi vist deg Bokryggpoesiboken? Det hele startet på Facebook, og Gjesdal folkebibliotek hang seg på. Vi fikk hjelp av en 8. klasse på Gjesdal ungdomsskole, og vi sendte inn de beste til forlaget. Jammen fikk vi ikke vår bidrag tatt med, se side 92 og 93.

Månedens trend
Pensjonisthumor. Først kom Potensgiverne, så Hundreåringen som klatret ut vinduet og forvant og nå Svindel og multelikør. Den nye trenden er spreke pensjonister. Er det fordi de som leser bøker er pensjonistene? Er det et nytt segment i markedet som ikke fylt? Eller er det bare det at de unge er blitt så kjedelige at de gamle må vise hvor skapet skal stå! Som Wenche Myhre sa, ”Når man blir 66”

Visste du:
At Kulturkalenderen dessverre ble lagt ned da det ble 2013.

Husk:
Leser søker bok: http://www.lesersokerbok.no/. Vi har samlet bøker for de som har ulike lesevansker på egen hylle kalt ”Bok til alle”. Her er bøker med enkelt, innhold, enkel tekst, blindeskrift, bliss og følebøker. Alle finner en bok på Gjesdal folkebibliotek

Du finner nyhetsbrevarkivet her

 

 1. Svindel og multelikør

  Av: Ingelman-Sundberg, Catharina
  Språk:
  Bokmål
  Publiseringsår: 2013
  Finnes som: Bok
 2. Bokryggpoesi

  Undertittel: bli med og redd papirboka!
  Språk:
  Nynorsk
  Publiseringsår: 2012
  Klassifikasjon: Norsk skjønnlitteratur
  Finnes som: Bok

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Gjesdal administrator 6. februar 2013