Det skjer på biblioteket november

Nyhetsbrev for Gjesdal folkebibliotek november 2016

Det skjer denne måneden

Lørdagsmoro: 12. november klokken 1200: Askeladden og de gode hjelperne med Askeladden Friteater En familieforestilling inspirert av Asbjørnsen og Moes eventyr. Det var en gang en konge, som hadde hørt tale om et skip som gikk like godt til lands som til vanns og i lufta med ...
Nordisk spilldag: Lørdag november 19: Nordic Game Day er en temadag markert av nordiske bibliotek siden 2010 med mål å fremme mediekompetanse og positiv spillkultur. Med den vil bibliotek både skape rom for å spille sammen med venner og familie samt fremme og skape mangfold i den offentlige diskusjonen om spill. I år fremmer vi brettspill, du kan spilles her eller låne med hjem. Nye spill i biblioteket er:
HINT: Et selskapsspill hvor lagkameratene dine skal gjette hva du prøver å fortelle dem.
Dobble. Et spill for alle aldre som trener din observasjonsevne og behendighet.
Codenames: To rivaliserende spionlag prøver å identifisere sine agenter i feltet, men de kjenner bare deres kodenavn. Det er opp til deres spionsjef å gi sitt lag nok informasjon slik de kan finne deres agenter, men unngå rivalene, uskyldige forbipasserende og snikmorderen. 
Årets spillkonkurranse er i Slither.io, et spill som eldre gamere kjenner som «Snake». Er du Nordens beste? Kom innom biblioteket lørdag 19. november og bevis det!

I november har vi følgende utstillinger:
Obstfelder 150 år: Du kjenner sikkert diktet «Regn» av Sigbjørn Obstfelder. Dersom du vil prøve deg på flere av hans tekster kan du finne dem her i biblioteket eller på nett: I Bokhylla.no kan du lese bøkene mens på Nasjonalbiblioteket sine sider kan du se originaldokumenter. 
 «101. De beste barne- og ungdomsbøkene 2005-2015»: Vi stiller ut bøker fra boken sine 11 kategorier. I november stiller vi ut bøkene i den siste kategorien «Trampoline for fantasien»: «Bøker som utvider forestillingsevnen, gir oss nye dagdrømmer og fantasier»
Spill: I anledning nordisk spilldag stiller vi ut dataspill, brettspill og filmer og bøker om spill

Nytt i hyllene:
«Og» av Veronica Salinas. Har du noen gang har opplevd å ikke kunne si hva du vil eller forstå hva som blir sagt?  Det er frustrerende! Denne boka viser deg hvordan det er å være en fremmed i et fremmed land. http://ungdomsboka.blogspot.no/2016/10/og-av-veronica-salinas.html

Månedens forfatter
Obstfelder 150 årsjubileum november 2016. Sigbjørn Obstfelder ble født 21. november 1866. Les mer om og av forfatteren som blir kalt Nordens første modernist på obstfelder.no 

Visste du:
At «De Fire Store», Bjørnson, Ibsen, Kielland og Lie, i tillegg til å være kjent som forfattere også var spesialagenter med Hulda Garborg som sjef? Det er de iallfall i Øystein Runde sine tegneserieromaner. I bok to er det Sigbjørn Obstfelder som er forsvunnet på mystisk vis. http://ungdomsboka.blogspot.no/2010/08/de-fire-store-bukk-fra-luften-bukk-fra.html

Husk:
Du kan lære enkel programmering ved hjelp av apper. Prøv Scratch,Lightbot eller Swift Playground på ett av våre nettbrett i biblioteket.

 1. Og

  Av: Salinas, Veronica
  Språk:
  Bokmål
  Publiseringsår: 2016
  Finnes som: Bok
 2. De fire store

  Undertittel: bukk fra luften, bukk fra bunnen, Obstfelder er forsvunnen
  Språk:
  Bokmål
  Publiseringsår: 2010
  Klassifikasjon: Norsk skjønnlitteratur
  Finnes som: Bok

Spill

Skrevet av: Bjørn Veen

I anledning nordisk spilldag 4. november stiller vi ut bøker om spill, brettspill og dataspill.

Og

Av: Salinas, Veronica Tipset av: Bjørn Veen

Har du noen gang har opplevd å ikke kunne si hva du tenker eller forstå hva som blir sagt? Det er frustrerende!

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Bjørn Veen 4. november 2016