Det skjer på biblioteket august 2016

Nyhetsbrev august 2016

Dette skjer denne måneden:
Lørdagsmoro: Veveriet 1200, lørdag 20. august. Fortelleretaten – Irene Ulnes. Fortellerforestilling og verksted. Vi møter magiske tær, en snakkende kanin, en sol som nyser og en stol som promper. Barna er med og skaper magiske hendelser i eplehagen.
Passer for alle barn fra 3 år og oppover. 

I august har vi følgende utstillinger:
Skolestart: Det er nok mange gutter og jenter som går med sommerfugler i magen nå som det nærmer seg skolestart. Derfor har vi funnet fram alle bøkene vi har om det å begynne på skolen. Kanskje det å lese om andre som grugleder seg til å begynne kan hjelpe litt?
«101. De beste barne- og ungdomsbøkene 2005-2015»: Vi stiller ut bøker fra boken sine 11 kategorier. I august stiller vi ut bøkene i kategorien «Mestring» «Lykkeforskerne har vist at mestringsfølelse er en vei til lykke. Blant titlene som både skal engasjere og inspirere, hører også lesetreningsbøkene til.»

Nytt i biblioteket:
15. august begynner vår nye barnebibliotekar, Helene Nord-Varhaug. Hun er 27 år og utdannet bibliotekar fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun har i tillegg en bachelor i sosialantropologi fra Universitetet i Bergen. Hun kommer hit fra et vikariat ved Hå folkebibliotek

Månedens ansatt
Vi sier tusen takk til Hilde Furuseth som på kort varsel steppet inn som barnebibliotekar og har gjort en flott jobb her hos oss. Hun har gledet mange unger i hele kommunen med sine fortellerstunder i barnehagen

Visste du:
Det er siste innspurt nå på sommerens lesekonkurranse. 13. august er siste frist å levere lesepasset.

Husk:
Biblioteket har vanlige åpningstider fra mandag 15. august

Skolestart

Skrevet av: Rakel Jøntvedt

Gleder du deg til å begynne på skolen? Eller kanskje du gruer deg litt, og har sommerfugler som flakser rundt i magen din?