Det skjer på biblioteket

Nyhetsbrev mars 2014

Dette skjer denne måneden:
Lørdagsmoro: 15. mars – «I ville vesten?» med Johan Egdetveit og Dag Sindre Vagle. Songar og historier rundt leirbålet. Dag og Johan skal fortelja om kåbboiar og indianarar.

I mars har vi følgende utstillinger:
I hagen. Her finner du inspirasjon til nye prosjekt i hagen.

Røde omslag: Den 14. februar stilte vi ut bøker med det eneste til felles at de hadde røde omslag. Plukk med deg en rød bok og la deg overraske.

Nytt fra biblioteket
Lurer du på hva vi gjør når vi ikke står i skranken og låner ut bøker?
I løpet av fjoråret hadde vi 51 klassebesøk der vi snakket om biblioteket og anbefalte bøker for ca. 2.000 elever. Noen ganger kommer skoleklassene hit til biblioteket, noen ganger reiser vi ut på skolene. Vi hadde også 38 arrangement med ca. 1.700 ”publikummere”. Det var lesestunder for førskolebarn, - enten på biblioteket eller ute i barnehagene, 6 lørdagsarrangement i samarbeid med Kulturkontoret, ”den store leselørdagen” i september og ett arrangement for voksne i forbindelse med ”Hele Rogaland leser”.

Vi låner ut bokkasser til barnehager og skoleklasser. I 2013 utgjorde det ca. 10.000 utlån, - nesten 20 % av det totale utlånet vårt.

Vi kjøpte inn ca. 2.900 enheter i 2013 (bøker, lydbøker, filmer, tidsskrift), og kasserte omtrent like mange. Det er viktig at samlingen vår hele tiden er oppdatert og aktuell. Slitte og utdaterte bøker må lukes ut et lite bibliotek som vårt kan ikke ta vare på alt. Får vi spørsmål etter bøker vi ikke har, er det veldig enkelt å låne inn fra andre bibliotek.

Ellers brukte vi mye arbeidstid i fjor på de nye hjemmesidene våre og på å legge til rette innholdet på den nye informasjonsskjermen i foajéen.

Månedens avdeling: Infoskjermen
I løpet av mars vil du, i tillegg til turistinformasjon og bibliotekskartet, også kunne finne gode boktips på vår informasjonsskjerm.

Visste du:
Du kan skrive ut på skriveren vår også fra din bærbare datamaskin.

Husk:
For å logge deg inn på de nye nettsidene må du først identifisere deg med lånenummer og pinkode før du lager brukernavn og passord.

I hagen

Skrevet av: Bjørn Veen

"Har du en hage og et bibliotek, da mangler du intet” sa Cicero. I april finner du utstilt bøker med tips og råd for hager i alle størrelser og fasonger.

Cowboy og indianere

Skrevet av: Bjørn Veen

Lurer du på hvem cowboyene og indianerne var? Vi stiller selvfølgelig ut bøker om dem. For store og små.

Rivertonprisen 2014

Skrevet av: Bjørn Veen

Rivertonprisen, "den gyldne revolver", deles hvert år siden 1972 til årets beste kriminallitterære arbeid. Vinner av Rivertodprisen 2014 ble debutant Gard Sveen med sin bok "Den siste pilgrimen".

 

 

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Bjørn Veen 3. mars 2014