Det skjer på biblioteket

Nyhetsbrev februar 2014

Dette skjer denne måneden:
Lørdagsmoro 15. februar – «Hompetitten hompetatten» med Bjørn Kallevig. Det er hundre år siden Alf Prøysen ble født i år. Visesangeren Bjørn Kallevik kommer på besøk og synger alle de flotte sangene hans.

28. januar var den internasjonale personvernsdagen. ”Storbror ser deg” er dessverre enda svært aktuelt. I og med uttrykket kommer fra en roman, ”1984”, stiller vi ut kjente dystopier som nettopp”1984”, ”Dødslekene” og mange flere.
Boksalg: Vi har igjen luket i hyllene og legger bøkene ut for salg. Denne gangen er det utgåtte bøker fra avdelingene hjørna, historisk og religiøst som selges.

Spilldag: Lørdag 22. februar

I februar har vi følgende utstillinger:
Dystopier. En dystopisk roman tar et uheldig samfunnstrekk og setter det helt på spissen, den advarer ”så galt kan det gå”. Sjangeren har fått et oppsving etter suksessen med Dødslekene (Hunger games). Vi stiller ut gamle klassikere og helt nye bøker.

Nytt:
Programmet til Lørdagsmoro våren 2014
15. februar – «Hompetitten hompetatten» med Bjørn Kallevig
15. mars – «I ville vesten?» med Johan Egdetveit og Dag Sindre Vagle.
26. april – «Høne pøne måtte skrøne» Grunn Brigitte Danielsen.
Lørdagsmoro er kulturaktiviteter for barnefamilier og arrangeres  av Gjesdal kulturkontor og Gjesdal folkebibliotek.

Månedens forfatter
Jon Bing 1944-2013: Jurist, bibliotekvenn, forfatter og oversetter av fabelprosa. Vi stiller ut hans bøker i biblioteket. Der finner du blant annet bøker om jus og nettytringer, bøkene om Bibliotekromskipet Alexandria og oversatte klassikere som Livstyvene (Boken Blade Runner er basert på).

Visste du:
At du kan også lese nettaviser fullt og helt på våre maskiner. Hos oss får du også tilgang på avisarkiv til de fleste norske aviser gjennom Atekst.

Husk:
At nå kommer bibliotektransporten innom biblioteket tre ganger i uken. Tirsdag, torsdag og fredag. Dermed går det enda fortere å få bøkene lånt inn fra andre bibliotek Og om du selv låner noe i et større bibliotek kan du levere lånet tilbake igjen her. 

Du finner nyhetsbrevarkivet her

Dystopier

Skrevet av: Bjørn Veen

28. januar er den internasjonale personverndagen

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Bjørn Veen 31. januar 2014