Det skjer på biblioteket

Nyhetsbrev oktober 2013

\Dette skjer denne måneden:


Leseaksjon i ungdomsskolen: For femte år på rad skal biblioteket presentere ny litteratur til ungdomsskoleelever ved Gjesdal, Dirdal og Oltedal. Årets tXt-aksjon heter ”Smak”. Boksalg fra lørdag 5. oktober. Vi har lukt i hyllene i sommer for å gi plass til nye bøker og litt mer rom til de bøkene som blomstrer. Bøkene som er tatt vekk selger vi fra lørdag 5. oktober og i to uker fremover.
Den kulturelle nistepakka: Høsten 2013 serverer blir det servert kulturelle nistepakker til 26 arbeidsplasser i Rogaland – én i hver kommune. Målet er at folk skal oppleve kunst og kultur på arbeidsplassen. I Gjesdal er det lærerne på Gjesdal ungdomsskole som mandag 14.10 får besøk av Rapperen Atlars, Ørjan Johansen fra Garborgsenteret og musiker Roar Skjelbred lærerrommet. Sammen trekker de ei linje fra samfunnskritikeren Garborgs tid fram til raptekstene Atlars skriver i dag. Nistepakka blir servert av Rogaland fylkeskommune. Lørdagsmoro: Cirkus Sibylla: Østanvind. En varm musikalsk fortellerforestilling med visdomsfortellinger fra Øst til toner av balkan-, klezmer- og zigøynermusikk. Lørdag 19. oktober på Veveriet klokken 12.
Ny nettside for Gjesdal folkebibliotek.
Spilldag: Lørdag 5. oktober kan du spille PS3 og Wii på biblioteket.

I oktober har vi følgende utstillinger:


Heks. En skummel dame som spiser barn eller en sterk, selvstendig kvinne? Vi stiller ut bøker for store og små om som viser heksa sine mange sider
Grøss og gru: Det finnes også andre skumle ting enn hekser. I anledning Halloween samler vi de skrekkeligste historier. Kom og se om du tør!
Årets tXt-aksjon heter ”Smak”. Alle bøkene stilles ut i ungdomsavdelingen.

Nytt på biblioteket:
Vi presenterer vår nye nettside: Gjesdal.folkebibl.no: Med den håper vi å kunne vise fra vårt flotte bibliotek og alt innholdet på en enda bedre måte. Vi ser fram til at folk selv kan trekke fram gode bøker med å gi dem karakterer og skrive leserkommentarer. Vi setter også pris på tilbakemeldinger for å gjøre nettsiden enda bedre.

Månedens sjanger:
Grøss. Du finner skumle bøker i barneavdelingen, i ungdomsavdelingen ”ung spenning”, for voksne på krim/spenning og på hjørna. Vi samler alle fortellinger om grøss og gru en plass. Tør du ta en bok?

Visste du:
På vår nye nettside kan du legge flere kort til en brukerkonto, for eksempel kan du legge inn alle lånekortene til familien din der, og dermed lett ha oversikt om hvem som har lånt hva.

Husk:
For å lage brukerkonto på den nye nettsiden må du ha lånekortnummeret og pinkode.

Leseaksjonen tXt 2013: Smak

Skrevet av: Bjørn Veen

tXt-aksjonen er en leseaksjon lagd av foreningen !Les, dette er femte året biblioteket presenterer bøker til alle ungdomsskolelever i Gjesdal.

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Bjørn Veen 1. oktober 2013