Billedbøker på nettbrett

Billedbøker kommer ikke bare mellom to stive permer.

På nettbrett er det gitt ut mange flotte bokapper. Vi har kjøpt inn de beste til bibliotekenes nettbrett.  Om du er nysgjerrig på billedbøker på skjerm kan du prøve dem i biblioteket. Her er alt fra billedbøker som blir opplest med litt animasjon til spillhistorier:

Wuwu og co.
”WuWu & Co” (engelsk). En spennende blanding av bok og virtuell virkelighet. Når nettbrettet ligger horisontalt kan du lese en historie, når du løfter det vertikalt kan du se deg rundt i det lille røde huset. Kanskje noen vil inn? De har nok en spennende historie å fortelle. Interaktiv bok der du får delta litt i historien.

 

Åshild Kanstad Johnsen
”Kubbe rydder opp” av Åshild Kanstad Johnsen. Vi har flere bøker om Kubbe, men denne finnes kun som app. Her hjelper du Kubbe med å rydde. Hvem sa at barnebøker ikke fremdeles har god moral?

 

Story tales
I ”Jakten på Teddy ” av Endre Lund Eriksen opplever Jens alle barns mareritt, noen har stjålet Teddy! Han reiser til Hurlumhei, et fantasiland der alle lekene hans har våknet til liv. Spill denne morsomme historien.

 

Så gör prinsessor
”Så gør prinsessor” av Per Gustavsson. Mange kjenner bokserien ” Sånn gjør prinsesser”.  Her er den som ebok, hvert oppslag har morsomme animasjoner som liver opp en allerede veldig livat tekst. Morsomt!

 

Nicolas Houm og Rune Markhus
”Når alle sover” av Nicolai Houm og Rune Markhus.  Her får du lest opp denne herlige fortellingen om gleden med å ødelegge (og bygge opp igjen).

 

Moomin, Mymble and little My
“The book about Moomin, Mymble an little My” av Tove Jansson. (engelsk). Mummitrollet. Les historien, trykk på oppslagene for å se hva som skjer eller lag din helt egen historie.  Nydelige tegninger og morsomme hendelser på hver side.

 

ikon iPad
 Jakob og Neikob av Kari Stai. Hør denne morsomme historien om Jakob som bare kan si ”Ja” og Neikob som bare sier ”nei”. Litt interaktive funksjoner gjør at hver side blir ekstra spennende.

 

Alle abrns rettigheter
 "Alla barns rätt" av Pernilla Stalfelt.  FN sin barnekonvensjon som en billedbok. Teksten erforenklet for de minste og med masse lyd og animasjon.

Esau
 Vi tilbyr e-bøker til de som kan lese og oppover i eBokBib. Vi minner om

Hammerfest bibliotek
 Billedbokhyllen. Lenke til nettside som henter fram alle billedbøker som er lagd i det fri gjennom Nasjonalbibliotekets bokylla.no. Les dem på skjerm, lett som en plett.


På nettbrettet ligger også de to gratisprogrammene som barn kan lære lett programmeringslogikk:

programmering for de yngste
 Scratch jr.
One hour coding
 Lightbot one hour.

Spill

Skrevet av: Bjørn Veen

I anledning nordisk spilldag 4. november stiller vi ut bøker om spill, brettspill og dataspill.

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Bjørn Veen 14. oktober 2015