Atlas over fjerne øyer

Historien om femti små øyer som du kjenner lite til, og som du høyst sannsynlig aldri vil besøke, annet enn i fantasien, og i denne boken!

Det var tittelen som fanget min oppmerksomhet, og gjorde meg nysgjerrig på boka. En bok om steder du aldri vil reise til?? Reisehåndbøker finnes i fleng, til kjente og mer ukjente reisemål, men hva var dette? De fleste øyene har jeg aldri hørt om, noen få navn gjenkjenner jeg, så som Påskeøya (visste du at det er noe som heter Christmas island og?), Bjørnøya og St. Helena. Du får en slags Robinson Crusoe følelse.

Boka er opprinnelig skrevet på tysk, og forfatteren forteller at da hun vokste opp, var et atlas eneste måten hun kunne reise på. Boken viser seg å være en hyllest til utferdstrangen og nysgjerrigheten, uten å fysisk reise dit. Femti små øyer/øygrupper forteller hun om. Her er alle fakta, når øya ble oppdaget og av hvem, hva den blir eller har blitt brukt til, om den er bebodd eller ikke. Beskrivelsen krydres med eksotiske fortellinger om sjeldne dyr og mennesker. Her er slaver og skipbrudne, mytterister, vitenskapsmenn og oppdagere.

Alle beskrivelsene er illustrert av perfekte små, håndtegnede kart, med alle kjente stedsnavn. I begynnelsen av boka er alle plassert inn på et verdenskart, så du kan se hvor de ligger hen.

En helt annerledes reiseguide, og en fascinerende reise.

 

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Ingeborg Bjelland 20. mars 2014